Diakon166 Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 Witam. Wykręciłem suport z starej szosowej ramy. Jego oznaczenia to: BB-LP27 SHIMANO 68 BC 1.37X24 I teraz problem techniczny. Na tej ramie składam szosowy rower do jazdy weekendowej. Kilka części wykorzystuje z innego roweru miedzy innymi korby. Korby jakie posiadam są produkcji sram w systemie hlowotech II. Dostanę taki suport z odpowiednim gwintem do mojej ramy? Pozdrawiam
Garlock Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 Tak. Masz typowa mufę o szerokości 68mm i z gwintem angielskim (BSA). Musisz tylko dobrać długość suportu do nowej korby.
Fenthin Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 Nie musi, skoro pisze o korbie ze zintegrowaną osią. Suport powinien być w komplecie z korbą. Inna sprawa, że w przypadku Srama nie jest to system HT2, a GXP. Dla laika niewielka różnica, ale na tyle istotna, iż suport Shimano do korby Sram nie pasuje. Chyba, że mowa o korbie BB30/PF30. Wtedy mamy problem.
Diakon166 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 Korba pochodzi z tego roweru. Na jednej z fotek ją widac.
Diakon166 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 http://olx.pl/oferta/sprzedam-zamienie-rower-marki-bergamont-CID767-IDaG2xr.html#aac92a5a05 post napisałem a lina już nie podałem
Fenthin Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 I wszystko jasne. Na korbie znajduje się napis "GXP", na innym zdjęciu widać suport dla muf gwintowanych, wymiana będzie bezbolesna.
Diakon166 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 No nie wiem Kopiłem klucz i chciałem wykręcić suport dla porównania w sklepie i nie byłem wstanie go ruszyć. Mam nadzieje że w drugą stronę będzie łatwiej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.