sirkubax Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Hej Kupiłem w zeszłym roku na pewnym portalu kasetę + łańcuch aukcja 4241156033 - Kaseta Shimano CS-HG51 8sp 11-30T + CN-UG51 BSdo tego Korba Shimano Alivio FC-M410 42-32-22T/170 CZARNA Przejechałem około 1000km. Wyczytałem, że warto by jeździć na 2 łańcuchach, stąd też postanowiłem dokupić drugi. Zazwyczaj wykonuję większość prac przy rowerze sam, ale że dawałem koło do centrowania i naciągania szprych, to już zleciłem resztę prac w serwisie. Serwisant założył mi Wippermann Connex 800 I tu pojawił się problem: Łańcuch przeskakuje ("podłużnie = do przodu") głownie na 2-3 tarczy. Co ciekawe, nie przeskakuje na tarczy 1. Tu istnieje prawdopodobieństwo, że miałem przez pewien czas źle wyregulowaną przerzutkę, i tarcza 1 nie zawsze wchodziła, stąd bardziej zużyte były by 2-3. Jeżdzę głównie na wysokich biegach. W ramach naprawy: Skróciłem łańcuch. Po wizycie w serwisie na najniższym biegu (1 z 24 = tarcza 1 przód, 8 tył) napinacz stykał się z łańcuchem. Skułem około 8 ogniw i jest lepiej. Przesunąłem przerzutkę do przedu (skręciłem śrubę), tak aby łańcuch bardziej opinał tarczę (ktoś pisał, że spadła mu prędkość max po tym zabiegu - nie zauważyłem, ale czy jest takie ryzyko?) Niestety, łańcuch nadal skacze. Czytałem, że warto się przemęczyć, i że się ułoży, ale... Może nie warto, mam teraz pewne wątpliwości: Przy poprzedniej cenie kaseta+łańcuch około 62zł to może lepiej zajechać stary zestaw i tyle. W temacie mojego poprzedniego zestawu, chyba mam zły łańcuch do tej kasety: tu http://www.forumrowerowe.org/topic/97644-lancuch-kaseta-hg-40-i-lancuch-cn-ug51/ jest napisane, że do CS-HG51 powinien być łańcuch HG - czy sprzedawca z aledrogo wcisnął mi zły komplet? Czy to duża różnica: Łańcuh 7-rzędowy, kaseta 8-rzędowa? Może warto zajechać poprzedni zestaw, a ten łańcuch (Wippermann Connex 800) zostawić sobie do nowej kasety? Nie wiem czy mnie naciągnęli, ale kosztował 70zł, czyli więcej niż moja obecna kaseta+łańcuch (62zł). Jaka by do tego pasowała kaseta, i czy nie trzeba będzie zmieniać korby? W załączeniu zdjęcia. Tarcze wydają się ok, na moje oko Macie jakieś pomocne rady? pozdrawiam
Ink Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Co miałoby dać skrócenie łańcucha o 8 ogniw? Ta kaseta to do przetopu. Na 5,6 i raczej 7 koronce będzie przeskakiwać. Łańcuch masz HG-40 a nie UG-51. A jak chcesz jeździć na kilka łańcuchów, to za późno się za to zabrałeś. No sklepy mają swoje marże. Koszt tego Connexa w necie to ok. 40zł.
Tofi Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Czy to duża różnica: Łańcuh 7-rzędowy, kaseta 8-rzędowa? 5,6,7,8 rzędowe napędy używają tego samego typu łańcucha. Skróciłem łańcuch. Do prawidłowej pracy łańcuch powinien mieć swoją długość - nie mniej nie więcej. Za długi może spadać na wybojach, bo napinacz wszystkiego nie naciągnie, za krótki nie będzie wchodził na wyższe biegi.
sirkubax Napisano 6 Lipca 2015 Autor Napisano 6 Lipca 2015 Wymieniłem kasetę (50zł). Działa pięknie. Chyba rzeczywiście trzeba częściej zmieniać łańcuch. Co ile sugerujecie? Swoją drogą, badziewne to Shimano CS-HG51. Na poprzedniej (nie pamiętam niestety co miałem) przejeździłem duzo więcej. Ta po 1000-1500 już tak się zjechała... :/ Myślę teraz nad zmianą największej tarczy w korbie. Może dzięki temu miałbym większy zakres ma kasecie. Teraz jeżdżę głównie na 22-24 biegu, może udało by sie dzięki temu jeździć w zakresie 20-24 biegu i równomierniej zużywać kasetę?
Ink Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Te zdjęcia to z tym rzekomym Connexem, czy jeszcze przed wymianą łańucha przez serwis? Kaseta jest ok, tylko łańcuch był badziewny i zabił zębatki. Jeśli chcesz jeździć na kilka łańcuchów, to zmiana na najkrótszy co 300-500km. No i czysty łańuch i zębatki + nasmarowany łańcuch to podstawa.
Tofi Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Swoją drogą, badziewne to Shimano CS-HG51. Na poprzedniej (nie pamiętam niestety co miałem) przejeździłem duzo więcej. Ta po 1000-1500 już tak się zjechała... :/ U mnie te 1500 to mam zrobione od kwietnia. A kasetę mam od grudnia i jak na razie nie widzę w ogóle zużycia kasety, natomiast łańcuch będę już 4 zmieniał w przeciągu tych kilku miesięcy.
sirkubax Napisano 7 Lipca 2015 Autor Napisano 7 Lipca 2015 To moja kaseta po ~1000 km Słabo... Strasznie to miekkie. Poprzednia wystarczała na dużo więcej (ale fakt, na jednym łańcuchu, i wymiana całego napędu) Zastanawiam się teraz nad wymianą największej tarczy w korbie. Czasem brakuje mi już "mocy" a zużywałbym też równomierniej kasetę. Czy przy cenie korby 110zł, warto wymienić całą korbę, czy szukać tylko tarczy?
sirkubax Napisano 25 Lipca 2015 Autor Napisano 25 Lipca 2015 Ostatecznie wymieniłem Korbę oraz przerzutkę SHIMANO ALIVIO FC-M431.KORBA 48/36/26 175MM.KWAD PRZERZUTKA PRZÓD SHIMANO ALIVIO FD-M431 9 RZ. 31,8 Niestety okazało się, że mam za krótki suport i najmniejsza tarcza przerzutki ociera o ramę. Trzeba było jeszcze wymienić i tą część. Tym samym chcąc wymienic łańcuch, wymieniłem prawie cały (prawie nowy) napęd (pozostała tylna przerzutka) Piszę to, bo zaskoczył mnie szczególnie problem z ocierającą tarczą...
cervandes Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Kaseta HG51 jest BARDZO dobra. Skrajną głupotą było założenie łańcucha HG40, który się nadaje dla ludzi o wadze do 50kg przy rekreacyjnej jeździe. Jeśli masz kopyto i wagę dorosłego faceta to da się go pewnie zabić w 500km i mniej. Ja mam średnią nogę, ważę 85kg a HG40 jak kupiłem to po 700km był dłuższy niż HG50 przy 2500km. HG40 to łańcuch do rowerów dla dzieci na komunię a nie do używania. Obecnie nie ma w ofercie HG50, przestał być produkowany. Jego udanym następcą jest HG71, który trwały jest bardzo podobnie, ale wizualnie prezentuje się o niebo lepiej dzięki powłokom.
opiate Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Witam, Jeśli można się wtrącić. Ja mam kasetę Alivio CS-HG51 8-rzędową, do tego dwa łańcuchy Wippermann Connex 808. Łańcuch zmieniam co 600-800 kilometrów. Z racji tego że jeżdżę miesięcznie około 1000 kilometrów, co tydzień w ruch idzie kompresor (ok 8 Bar), pistolet (dmuchawka), szczotka lub pędzelek i następuje czyszczenie łańcucha z brudu. Potem oliwka do maszyn precyzyjnych, po czym wycieram go do sucha. Na powierzchni łańcucha nie może być zbyt tłusta bo się będzie brud czepiał. Przy każdej wymianie łańcuch jest "szejkowany" w butelce z benzyną ekstrakcyjną. Zaznaczam jego położenie na rowerze, żeby nie pomylić kierunku pracy przy zakładaniu, i odkładam na półkę. Tym sposobem przejechałem na tym komplecie już około 6500 kilometrów i nic nie przeskakuje, choć rolki na łańcuchach telepią się już strasznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.