Skocz do zawartości

[105 11sp] Wymiana zębatek na większe

kolarztn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Zakupiłem kilka miesięcy temu zestaw shimano 105 do mojej szosówki z kasetą o największej zębatce 32 z tylną przerzutką   z dłuższym wózkiem.Jeżdziłem ostatni po górach i stwierdziłem że to jest dla mnie za mało niestety musiałem zejść z roweru kilka razy.Dodam że mam korbę 50/34.Dowiedziałem  się że zębatki od kaset 10 rzędowych pasują do 11 rzędowych są tylko odległości inne między nimi dlatego pomyślałem że mogę dokupić większe zębatki np. 34/36 albo nawet 40 od górskich modeli ale nie jestem pewny czy takie zębatki obsłuży moja tylna przerzutka czy ktoś z Was miał podobny pomysł?lub inne rozwiązanie

pozdr Tomek

Napisano

Myślisz. że nawet 34t?

Nie jestem wybitnym góralem ale też nie najgorszym tak sobie myślę że w tych najwyższych górach ze stromymi podjazdami nawet profi mają chyba wyższe przełożenia ciekawy jestem jak oni to rozwiązują bo przecież nie zakładają korb od górali z 3 tarczami

Napisano

Myślisz. że nawet 34t?

Nie jestem wybitnym góralem ale też nie najgorszym tak sobie myślę że w tych najwyższych górach ze stromymi podjazdami nawet profi mają chyba wyższe przełożenia ciekawy jestem jak oni to rozwiązują bo przecież nie zakładają korb od górali z 3 tarczami

Zakładają korby z 2 tarczami ale innymi zębatkami
Napisano

Dziękuję za pomoc spróbuję coś pokombinować dokupię kasetę od górala i poprzekładam  zobaczę może da radę

Zapytam może jeszcze .Macie jakąś wiedze na temat tarcz do korby czy istnieją mniejsze niż 34t pasujące do szosówki z 11 biegami

Może jeszcze zapytam o tarcze do korby może ktoś ma wiedzę czy istnieją kompatybilne mniejsze niż 34t do shimano 105 albo po prostu na taki rodzaj korby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...