Skocz do zawartości

[Kierwonica]Ból nadgarstków.

lepka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chopie co ja mam czytać? Od początku widać że rama niedobrana do wzrostu, to jest długaśny kawał ramy a la góral a nie cross i dosiada tego niewiasta która ma 173cm. Co chcesz zasugerować, długi mostek i krótką kierę?  Jedyne rozwiązanie to skrócić maksymalnie mostek, zmniejszyć offset sztycy i dać maksymalny wznios od frontu, co i tak jest tylko pudrowaniem syfa za przeproszeniem...

Napisano

W tym momencie umywam ręce i radzę przeczytać dokładnie raz jeszcze parametr ramy którego nie znałeś... mierzony przeze mnie i jeszcze kilku innych użytkowników którego to parametru wcześniej nie znałeś... pomimo to dawałeś "dobre rady"

Że rower będzie nerwowy to pewne jak w banku ale od początku pisałem że w stosunku do gabarytów użytkowniczki rama jest zdecydowanie za duża i sugerowałem sprzedaż....

Tu jest ciężko o dobre rozwiązanie i tyle.

Napisano

Albo nie przeczytałeś, albo palisz głupa, w pierwszym poście napisałem :

Ten rower w rozmiarze 19" i wzrost 173 cm to błąd doboru rozmiaru

Dalej to rozwinąłem, oraz zaproponowałem, to co zaproponowałem, i jest to dużo mądrzejsze niż twoje rady ( skracani kierownicy po kawałku, jest dużo lepszym rozwiązaniem niż dowalenie od razu krótkiej, i z jakim niby krótkim mostkiem 40 mm ? nie byłeś łaskawy zaproponować konkretnego, kiera 622 mm i mostek 40 mm to ma być rada ?, co to ma niby dać ?, tyle na temat.

Napisano

Bez wątpienia, szczególnie ten detal jest wyjątkowo pasujący

Przy kierownicy bez gięcia w górę, z gięciem do tyłu 10*, proponuję mostek 80 mm ze wzniosem 10*,

No i możesz edytować posty do zamierzonego efektu... :whistling:

Napisano

W połączeniu z kierą z gięciem do tyłu 10* oraz ewentualnym w razie potrzeby jej stopniowym skracaniem, jest bardziej pasujący niż twoje wymysły, nie wyciągaj zdań z kontekstu ..

Napisano

To jaki ten mostek proponujesz , 20 mm :yucky:

Był bym zapomniał, takie są skutki bezmyślnego kupowania z internetu ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...