Skocz do zawartości

[1500 zł] Rower Krossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Po kilku latach braku aktywności fizycznej postanowiłem ją wznowić - wybór padł na rower. Poszukuję roweru za kwotę około 1500 zł na ścieżki rowerowe, polne drogi szutrowe, żadne skały czy downhille. Po krótkiej lekturze forum wpadły mi w oko trzy modele: Unbike Fusion, Unbike Mission oraz Kross Level A2. Teraz tak.. Mam 186 wzrostu i 101 KG wagi i chciałbym aby rower był idealny do mojego rozmiaru. Rama? Według różnych kalkulatorów potrzebuję 22'.. Koła też najprawdopodobniej 29'

Przeglądając poprzednie wątki trafiłem na ten konkretny model - http://www.expertbike.pl/unibike-mission-29-czarnoniebieski-2014-p-66.html z rama 23' Co myślicie o tym wyborze? Może być coś lepszego w tej cenie? Ponadto chciałbym wziąć rower na raty, także oferta tego sklepu mi jak najbardziej odpowiada..

Pozdrawiam :)

Napisano

Wpadł Ci w oko model level A2, a później piszesz o kołach 29. Kross ma w swojej ofercie levele na 29, jest to seria rowerów level b, ale w zadanym budżecie raczej nie uda się kupić nawet najniższego modelu. No i nie jest to rower "krossowy".

Napisano

Ja od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem lazaro integral v3 i szczerze polecam : ) rower jest super po chodniku albo ubitych drogach jedzie po prostu świetnie a jak wjedziesz na asfalt to zapominasz o swiecie, tego nie da sie opisać: ))) radość z jazdy ogromna. Sprawa wygląda troche gorzej jak wjedziesz na droge z kamieniami itp ja od razu zwróciłem wiadomo ze to cross a nie góral ale myślę ze troche szersze opony i można śmiało po mniejszych wybojach i niedogodnosciacg jeździć: ) co do ramy to mam ponad 190cm i 21 wydaje sie na styk wiec nie wiem czy 19 nie byłaby dla ciebie lepsza ale to zależy od długości nóg. Najlepiej jak mógłbyś gdzieś przymierzyć. Gdybyś mial wiecej pytań o ten rowerek to pisz śmiało na prv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...