Rafik_LBN Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Ktoś z Szanownych Kolegów kożysta z takiej konfiguracji napędu: - przerzutka przód - DEORE XT FD-M771 3x9, - korba SLX FC-M670 42x32x24 - łańcuch CS-HG53 Kupiłem włanie taką korbę wraz z przerzutką przednią - łańcuch już użytkuję. Zabieram się za montaż a tu czytam że przerzutka ta dedykowan jest do zębatek 44 i 48? Stąd też moje pytanie - jst szansa, ze napęd ten zadziała bez problemu? Jeśli mieliście z czymś takim styczność to proszę o opinię bo nie wiem co mam zwrócić w sytuacji gdybyście odradzali takie połączenie.
Rulez Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Trzeba będzie przyłożyć się do odpowiedniego ustawienia wysokości przedniej przerzutki, istnieje niewielka szansa, że prowadnik będzie przechodził bardzo blisko najmniejszej zębatki, jednak powinno to się dać ustawić.
Rafik_LBN Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Rulez - dziękuję za zainteresowanie. Rozumiem, że zjawisko ocierania jest mało prawdopodobne i to jedyny problem, który może mnie spotkać?
paul997 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 U mnie przy nieodpowiedniej przerzutce (z 44T do korby 40T) skutek był taki, że łańcuch przy zmianie przełożeń nie trafiał w wypustki na wózku i biegi nie wskakiwały. Można ewentualnie coś podrzeźbić kombinerkami, u mnie skończyło się zmianą przerzutki.
Rulez Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Tutaj różnica nie jest tak duża, a przerzutka do korby 40z ma inny prowadnik niż do korby 42 z, XT 771 powinno dać się ustawić.
Rafik_LBN Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 Korba i przerzutka zostały już mi dostarczone - czekają właśnie na montaż , jednakże coś mnie podkusiło i zamówiłem klucze do montażu w sklepie CentrumRowerowe w Bydgoszczy. Jak się okazuje te zakupy wymagają niebiańskiej cierpliwości - stany agazynowe nie zgadzają się ze stanami podawanymi na stronie WWW, wygląda to tak jakby Klient wpłacił pieniądze na produkt, a sklep za jego pieniądze już dokonywał zamówienia w Shimano Polska - ku przestrodze. Napiszę co i jak gdy zabiorę się za montaż.
Rafik_LBN Napisano 10 Lipca 2015 Autor Napisano 10 Lipca 2015 Stało się . Wczoraj zmontowałem w całość tytułowy zestaw napędowy. Rzeczywiście troszkę zabawy z ustawieiem prawidłowego położenia przerzutki - góra / dół, naklejką nie można było się sugerować. W domu wszytko zadziałało. Mimo deszczu na dworze po 22 musiałem sprawdzić jednoślad w terenie. Wrażenia: - rewelacja, nigdy nie przypuszczałem że kręcenie może być tak inne - bez oporów, - zmiana biegów bez oporów zgrzytów choć czasami głośna ale zdecydownaia precyzyjniesza niż na zetawie przerzutka Alivio a korba Acera, może to kwestia nowości? Pozdrawiam wszytskich i dziękuję za zainteresowanie tematem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.