Gesper Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Witam Mam problem posiadam korbę XT Deore 44T/28T na 9r. Chciałbym zmienić kasetę z 9r na 11r CS-M9000 XTR i mam pytanie czy to będzie ze sobą grało jednak muszę zmienić również korbę na XTR M9000 11r. W korbie chciałbym zostawić tarczę 44T. A więc tarcza 44T kaseta 40-11T.
radziuGD Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Jest podpiety temat o kompatybilmosci, korbe pewnie masz na 10rz i jej zmieniać nie musisz, za to z pewnoscia musisz zmienić przerzutke i manetkę. Blat 44 do napedu 1x11? bez żelaznej łydy nie ma co podchodzić, ja mam 32 z przodu i bywa nieznośnie twardo.
Gesper Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 Szukałem i miałem problem ze znalezieniem ale poszperam jeszcze dziś. Wiem, że te 44T dziwnie wygląda ale rower służy mi do dojazdu do pracy (ok 25 km w jedną stronę) jak i w teren - lasy, góry, pola (nie startuje w maratonach). Co do łydy to jest ok od dzieciństwa trenowałem biegi na 100 m oraz 200 m. teraz mam 44T i 28T i z 28T w ogóle nie korzystam. Czyli nawet gdyby korba była na 10r to nie będzie problemu z kasetą 11r ? Co do przerzutki i manetki to wiem, że muszę je zmienić tylko boje się, że korbę też a to już razem dość spory wydatek...
radziuGD Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Naprawdę potrzebujesz xtr 11sp na dojady do pracy? Niedość że wydasz na to dwa worki pieniędzy to jeszcze w zamian otrzymasz skrzypiąca kasetę na karbonowym pajaku. Skoro w obecnym napędzie nie uzywasz młynka, to czy potrzebujesz tego wiekszego zakresu kasety? Za 1/2 tej kasy zbudowałbyś coś 1x10 na xt z kasetą 11-36 i ewentualnie dodatłbyś koronkę 42t - tylko w takiej opcji lepiej sprawdzi się zmieniarka od srama. A jak juz koniecznie musi być 11sp to chyba warto zaczekać na m8000
Gesper Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 Dziennie robię ok 50 km (do i z pracy) i ok 70-80 km w terenie leśnym, polnym oraz weekendy ok 150 km również po leśnych, polnych drogach. Do pracy mam asfalt i nie raz brakuje mi kolejnej zębatki w kasecie ponieważ mam dość równy teren. Mam okazję zakupić XTR 9000 (manetkę, przerzutkę i kasetę 11r.) za cenę 1 200 zł. (legalne źródło - po znajomości i bez marży) dlatego się nad tym zastanawiam tylko wiadomo wtedy nie wchodziłby w grę zakup nowej korby pod kasetę. Skrzypiąca kaseta ?
radziuGD Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Fakt, że opinia na podstawie kontaktu z jedną sztuką, ale ta w rowerze z którym miałem przyjemność akurat skrzypiała. Generalnie ja bym się nie pchał w karbonowy pajak kasety jeśli nie miałbym kasy aby wymieniać to co drugi wyścig.
tobo Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Takowe są w kasetach szosowych i jak na razie większym problemem były koronki kasety wyrwane z pająka, dwa razy. Tym bym się bardziej martwił, choć jest szansa że w kasecie mtb poprawili ten problem.
modrzew Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Może się nad przełajem zastanów zamiast się bawić w MTB przy takim trybie jazdy Rower na dojazdy do pracy to dla wielu jest typowy ”bułkowóz” po taniości, ciekawe jaka jest reszta tego roweru skoro pchasz w niego xtry... Tak BTW, niektórzy chyba dalej uważają, że xtr za taką kasę to musi być super trwała, a tu niespodzianka.
radziuGD Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Właściciel owej kasety (jak i reszty roweru) twierdził, że czyszczenie na jakiś czas pomaga. Szosa ma tu jednak tą przewagę, że jeździ praktycznie w sterylnych warunkach w porównaniu do mtb. Jeśli bedziesz mógł kupić xt 11sp bez marzy to bedzie to rozsądniejszy wybór, przy tworzeniu xtr żywotności nie stawiano na pierwszym miejscu.
tobo Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Czy warunki eksploatacji szos są sterylne, niekoniecznie Zależy od mentalności właścicieli i lokalnych warunków. Ciekawe jak Shimano zareaguje na narzekanie klientów na skrzypienie.
Gesper Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 Kellys Hacker 2013 przerobiony na 27,5", korba XT 44/28T, amor - SID RL, napęd 2x9 przerzutka przód XTR 970, tylna XTR 972, manetki - gripshift Sram Rocket, hamulce Avid X0, sztyca - kultowa Thomson Masterpiece, mostek - FSA OS99, kierownica - carbon Race Face NextSL, siodło - kopia SLR koła - Novatec 711/712, obręcze Dartmoor Revolt opony -Rubena Charybdis Top Design 2.0 Zastanawiałem się nad szosą ale kusi mnie ten komplet z xtr z tą ceną. Wydałbym niespełna 1 200 zł. + ok 100 zł na nowe gripy. Przednia i tylną przerzutkę bym sprzedał za 300 zł. także ok 1 000 zł. musiałbym zainwestować także nie dostałbym bardzo po kieszeni. Niestety tylko XTR mogę nabyć bez marży i to zarazem cały ww. komplet.
tobo Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Jeśli ma być 1x to xt jest w rozpiętości 11-42, xtr 11-40. Jeśli obecnie nie korzystasz z 28mki i cały zakres potrzebny do jazdy daje kaseta 9rz (czyli maks 34) to nie wiem jaki efekt chcesz uzyskać dzięki kasecie 11rz 11-40? Oczywiście jak chcesz mieć bo tak to jak najbardziej, w praktyce nie zyskasz nic.
radziuGD Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 i XT po cenie sklepowej kaseta+zmieniarka+manetka+łańcuch wyjdzie ~1000
Gesper Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 Ale dzięki temu będę miał również do dyspozycji zakres powyżej 34 zębatek - chyba, że się mylę - z rowerem przygodę mam dopiero od niespełna roku nie wliczając 3 rowerów typu komunijnych.
tobo Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 teraz mam 44T i 28T i z 28T w ogóle nie korzystam. Skoro zupełnie nie korzystasz to - dla mnie - oznacza że blat 44 i kaseta 11-34 obsługują potrzebny zakres. Dlatego nie widzę sensu poszerzania zakresu kasety do 40 i inwestycji w parę drogich nowych komponentów. Jeśli nie chodzi o xtr'a a o zakres to sensowniejsza będzie 11tka xt, która ma 42 zęby.
Gesper Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 Fakt chodzi o zakres uważam, że będę miał wtedy więcej możliwości co do xtr'a to nie jest on najważniejszy aczkolwiek tak jak pisałem powyżej mam do niego dostęp o ręki i w fajnej cenie ale wiadomo xt dostanę taniej. Zależało mi na tym abym mógł (oraz czy jest sens) dokonać zmiany z tą korba, którą posiadam i tarczą (choć może i tarcza mogłaby by być o parę zębów mniejsza). Nie chciałbym wydawać 1 200 zł po czym okazałoby się, że to ze sobą nie gra. Ale zastanowię się nad xt oraz na 10r.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.