Gość HydraulicznyCyborg Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Ja jeżdżę na stalowej ramie i w życiu to aluminium nie wrócę.
beskid Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Beskid, nikt Cie ośmieszać nie chcę, dlaczego nie jeździsz obecnie na stali? Ale zaciekawiły mnie te Twoje stanowcze oceny, dalej sądzę, że to takie teoretyzowanie z Twojej strony. Kiedyś uległem magii alu za sprawą pewnej ramy Marina i tak poszło dalej, że zostałem przy tym materiale. Z jednym ale to znaczy nie byłem w stanie jeżdzić na widelcu z alu w górach dlatego musiałem skombinować taki ze stali Cro-Mo. Z teoretyzowaniem to masz rację w sensie nie mam porównania do obecnych konstrukcji a jedynie wspomnienie sporej różnicy z przeszłości. I najważniejsze skoro pytasz to ja wcale nie jestem za stalą w stosunku do tego co robiłem na HT. Trochę lżejszy teren no nie wiem może w stylu Lasku Wolskiego w Krk to tak ale nie kamerdolce i korzenie w Beskidach. Natomiast moim marzeniem na przyszłość jest stalowa "przełajka" zamiast tego mojego "uszosowionego" pażdzierzowatego górala z alu.
sivydym Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Zalety stali Trwałość Niepodatnosc na zmęczenie Niewrazliwosc na punktowe uderzenia Estetyka stali Tłumienie.drgan na poziomie lepszym niż carbon Niższy koszt produkcji niż aluminiowe i carbonów Ekologia. stal wymaga tylko pieca rudy i obróbki. na jedną tonę aluminium zużywa się około 4ton boksytu i 100 000 litrów wody. Carbon? Primo toksyczne żywice epoksydowe, do tego włókno Sztuczne i zdrowie ludzi ręcznie to robiących.utylizacja stali to przetopienie. Utylizacja carbonu to kosztowny proces że stratami materiałów w przypadku recyklingu. Stal odzyskujesz niemal w 100 procentach. Stal jest teraz bardziej oryginalna. Praca stali jest na poziomie lepszym niż aluminiowe i carbon - mój zadek to potwierdza.a mam wrażliwy kręgosłup. Stal ma właściwości niwelujace nieprzyjemne bicie kiery o nadgarstek -carbon też ma, a aluminium?szkoda słów. Stallowe ramy może każdy zacząć robić.karbonowa wymaga fabryki. Stal jest tansza- to elitarny charakter i retro daje takie ceny bo masowe produkcje ustalily by cenę 4 krotnie niższa niż carbon. Wady stali Waga,niemożliwa do osiągnięcia przez stal w stosunku do carbonów (ale nie w stosunku do alu.) Rdzewienie Koszt zakupu niszowego materiału nie produkowanego w masowej skali. Mniejsza sztywność przy tej samej wadze. I koniec Ps dlaczego ramy bmx dirtowek są że stali? I dlaczego brytole tak mają popularna stal? Stal niepodatna na zmęczenie ? Ciekawe... Chyba to jakieś nowe metaloznawstwo. Trwałość ? Korozja ma akurat ogromny wpływ na "trwałość". No i jeśli to Twój kręgosłup widzi magiczne tłumienie wysokich częstotliwości to jest to mało wiarygodne urządzenie pomiarowe, bo akurat stal średnio sobie daje z nimi rade... Ale placebo też podobno leczy bo i wiara cuda czyni... Skoro to tak popularny materiał a spawanie nie wymaga poznania tajemnic alchemii to tym bardziej cena rzędu kilku tysięcy jest po prostu abstrakcją... Rama do bmxa ma przeżyć spotkanie z gruntem i tu stal akurat przy mocnym uderzeniu poddaje się i "tłumi" gdzie inny materiał ulega zniszczeniu. I to jedyna zaleta stali - jeśli rama jest ciężka to będzie też pancerna. Pytanie po co komu ciężka rama ? Do crash testów ? Popularność u brytoli... sorry kto jak kto ale oni nie powinni być brani za przykład w żadnej dziedzinie życia, poczynając o kierunku jazdy a kończąc na kulturze. O jedzeniu nie wspomnę - wspomnienie Marmite i odpadam... Ale co kto lubi. Tak jak beskid napisał - mamy XXI wiek. Maszty do jachtów, samoloty, nowe elektryczne bmw na ramę z karbonu, wyścigi samochodowe, ba jest i most którego konstrukcja to karbon itd. Postępu nie zatrzyma się zatem pisanie że stal jest lepsza od karbonu to jakby twierdzić że ZX Spectrum jest lepsze od obecnych np "jabłek" bo jak taki "komputer" spadnie na podłogę to przeżyje a "jabłko" już nie... Wydajność, komfort pracy, ekran to się widać nie liczy, liczy się tylko pancerność.
Rulez Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Nie no, stal jest lepsza pod względem wizerunkowym, jest obecnie bardziej ekstrawagancka. Kiedyś to było aluminium, później karbon, a teraz wróciła stal ... jeszcze można ramę z tytanu kupić ...
erzurum Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 hipstera na karbonowym rowerze nie uświadczysz
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 hipstera na karbonowym rowerze nie uświadczysz Cool.w takim razie pozdrawiam, hipster na stalowym rumaku. Widzę że towarzystwo nie lubi osób z innym poglądem. Trend zawyrokuje że to czy tamto jest jedynie słuszne i bez dyskusji trzeba przyjac.najważniejszym jest postęp, przodem do przodu!. Pozdrawiam również wszystkich użytkowników naszpikowanych maszyn elektronika, którzy zadowoleni są z każdej awarii. Ps całkowite niezrozumienie dla mojego innego pogladu nt stali Jeszcze jedno. Beskid szybko zmieniasz zdanie nt stali w tym samym temacie...
erzurum Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 cóż za wrażliwość, pisałem, sam chciałbym mieć stalowy rower, co nie zmienia faktu, że to co napisałem jest prawdą
patrycja18 Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Napisano 20 Czerwca 2015 ale sie rozgadaliscie o tej stali praiwe 2k przeceny, oplaca sie tego BMC (jezei tak to ktorego, drozszego/tanszego ?) http://www.ivelo.pl/rowery/w-teren/bmc-team-elite-te03-29-slx http://www.ivelo.pl/rowery/w-teren/bmc-team-elite-te29 czy nadal radon race 7.0 (albo 6.0) lepszy ? czy te BMC jeden z rocznika 2014, a ten drozszy to chyba 2010-2012 w tj cenie sa oplacalne ? a moze w cenie 5-6k kupic jakis "full suspension" rower bedzie gownie na drogi lesne i asfalt, no i jest to zakup raczej na dlugo.
artoor Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Mam wrażenie, że Pani Patrycji to wsjo rybka z czego będzie rama, bo w wirze dyskusji stal-karbon linkuje do sprzętu aluminiowego. Trochę ognia na forum nie zaszkodzi, ale recepty raczej nie są dla tego pacjenta.
mklos1 Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 @@patrycja18, Full na ulicę to bezsens, a na leśne ścieżki to przerost formy nad treścią. Oczywiście las to pojemne pojęcie, więc w temat otwarty. Jaki teren masz w swojej okolicy?
patrycja18 Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Napisano 20 Czerwca 2015 teren w lesie glownie plaski, jest troche wzniesien, ale te wzniesienia sa przez pryzmat biegania, no i niektore drogi sa zapiaszczone, ale te glowne lesne to ubite i zwirowe. nie ma chyba co juz kombinowac tylko teraz wybor sprowadza sie do 6.0 albo 7.0 http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-race-29-7.0-237701 http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-race-29-6.0-237673 warto troche doplacic i brac tego 7.0 ?
mklos1 Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 200 Euraczy to trochę grosza jest, a 6.0 w zupełności w Twój teren wystarczy...
KartofeL Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Jak masz pieniądze to warto, ale większej różnicy i tak na początku nie uświadczysz, a zostanie na kask, rękawiczki, bidon i inne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.