mk34245 Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Mam korbę deore FCM590 + łożyska SM-BB51. Nie miałem jeszcze wtedy kluczy, więc zakładali mi ją w serwisie, i ponieważ mam mufę 68mm facet użył wszystkich 3 podkładek z zestawu, dwie dał po prawej stronie obok blatów, a jedną po lewej. Ponieważ jak na moje oko linia łańcucha nie jest idealna, zastanawiałem się czy nie mógł bym choć jednej takiej podkładki wyjąć z prawej strony, zostawiając po jednej z obu stron. Czy wtedy oś suportu nie będzie zbyt długa? Lub może są jakieś inne przeciwwskazania? pozdr
kinder85 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Tak jest juz to stworzone żeby linia łańcucha było dobra w takiej kombinacji Ale jak sie upierasz to możesz przełożyć ją z prawej na lewą stronę, robiłem tak kiedyś w jednym swoim rowerze i było ok tylko musisz pamiętać że będziesz musiał przerególować przednią przerzutke bo Ci może z blatu łańcuch zrzucać
Budzik1502 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Jak pierwszy raz zakładałem korbę HT II też mi się wydawało że te podkładki są zbędne i linia łańcucha nie idzie tak jak powinna. Zycie szybko zweryfikowało moje "widzi mi się" . Przednia przerzutka podczas jazdy na najmniejszym blacie ocierała o oponę.
mk34245 Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Napisano 15 Czerwca 2015 Postanowiłem jednak sprawdzić i się okazało, że macie racje Brakło przerzutki, a wydawało mi się, że mam taaaaaki zapas. Swoją droga, taka podkładka ma 2-2,5mm i takie halo? No nic, przynajmniej umiem juz ściągać i zakładać korbę i suport
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.