andrzejekr Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Ja mam od lat fulla do miasta i do lasu i nie wyobrazam sobie jazdy na hardtailu itp.Ale mi chodzilo o komfort, niwelowanie drgan i wstrzasow i bólu kregoslupa full spelnia te role znakomicie.Dodam, ze wlasnie bardziej zawieszenie przydaje sie w miescie [zalezy ktorym], gdyz filtruje dziurawe chodniki, plyty itp.Natomiast jazda w lesie, piach, szutr to juz bardziej miekkie podloze.Tak jak ktos wspominal, lepiej wybrac wersje o niewielkim skoku, bo nie bedzie tak bujał, ja mam 100mm i jest ok., ale jazda na 160-200mm to chyba tylko jako alternatywa dla silowni.Mowie o jezdzie typu cross country.Natomiast jesli ktos chce zjezdzac w dół lub skakac, to juz "inna bajka"
Rulez Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 W lesie nie wszyscy jeżdżą po piachu i szutrze ...
grzesiowu Napisano 17 Czerwca 2015 Napisano 17 Czerwca 2015 Co dziennie widuję gościa co dyma na sprzęcie w Krk o skoku 200mm. może gość codziennie śmiga na łopacie albo w trupim lesie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.