RafalxM Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 potrzebuję nowy wózek (oryginalnie jest najkrótszy, czyli SS) do tylnej przerzutki Shimano 105 5600 10s - zakup wózka, kółek oddzielnie wygląda na nieopłacalny, także wydaje mi się że są dwie opcje: - kupić najtańszą przerzutkę z krótkim/średnim wózkiem i przełożyć sam wózek - kupić najtańszą nową przerzutkę 10s , czyli albo Triagra albo 105 (5701) Tutaj pytanie - co będzie sensowniej zrobić , pierwsza opcja mogłaby się zamknąć w 50zł pewnie , druga bliżej 150zł. Ma ktoś wiedzę od jakiej przerzutki powinien podejść taki wózek? chodzi jakieś mocowania, sprężynki itd, jednym słowem może ktoś podobny temat przerabiał ?
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2015 Nie fisiuj... Szkoda nafty na takie kombinacje, chyba, że okazyjnie trafisz potrzaskana przerzutkę z całym wózkiem. Wymieniłem czas jakis temu 105 serii 5600 na nową Tiagre i chodzi jak przecinak... Miałem wcześniej pewne problemy z obsługa 30T na kasecie, a teraz w zestawie 1x10 nakindża jak burza przy krótkim wózku. Szacunek... I.
RafalxM Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Napisano 11 Czerwca 2015 wyszło na to że popełniłem to samo prawie - po drodze do domu zatrzymałem się w serwisie kolarski.eu i dostałem od chłopaków do przetestowania w zasadzie nową Tiagrę bez jednego kółka - pacz Pan jakie to rzeczy ludzie do kartonu wyrzucają, zero luzów - to było jedyne wyjście bo na stanie nie mieli nic nowego nawet działa bardzo dobrze, więc dzisiaj grzecznie zawiozę im kilka PLN z podziękowaniami
adriansocho Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Właśnie miałem napisać, że kluczowa jest długość trzpienia, tego którym się kończy jedna z blaszek, który wchodzi do główki pantografu. Ale skoro się problem rozwiązał, to pozostaje tylko podziękować chłopakom w tym serwisie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.