Skocz do zawartości

[wózek przerzutki] zamiennik dla oryginału z Shimano 105 5600 10s

RafalxM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

potrzebuję nowy wózek (oryginalnie jest najkrótszy, czyli SS) do tylnej przerzutki Shimano 105 5600 10s  -  zakup wózka, kółek oddzielnie wygląda na nieopłacalny, także wydaje mi się że są dwie opcje:

- kupić najtańszą przerzutkę z krótkim/średnim wózkiem i przełożyć sam wózek

- kupić najtańszą nową przerzutkę 10s , czyli albo Triagra albo 105 (5701)

Tutaj pytanie - co będzie sensowniej zrobić  , pierwsza opcja mogłaby się zamknąć w 50zł pewnie , druga bliżej 150zł.

Ma ktoś wiedzę od jakiej przerzutki powinien podejść taki wózek? chodzi jakieś mocowania, sprężynki itd, jednym słowem może ktoś podobny temat przerabiał  ? :)

• Mod Team
Napisano

Nie fisiuj... Szkoda nafty na takie kombinacje, chyba, że okazyjnie trafisz potrzaskana przerzutkę z całym wózkiem. Wymieniłem czas jakis temu 105 serii 5600 na nową Tiagre i chodzi jak przecinak...

Miałem wcześniej pewne problemy z obsługa 30T na kasecie, a teraz w zestawie 1x10 nakindża jak burza przy krótkim wózku.

Szacunek...

I.

Napisano

wyszło na to że popełniłem to samo prawie  -   po drodze do domu zatrzymałem się w serwisie kolarski.eu  i dostałem od chłopaków do przetestowania  w zasadzie nową Tiagrę bez jednego kółka - pacz Pan jakie to rzeczy ludzie do kartonu wyrzucają, zero luzów ;)  - to było jedyne wyjście bo na stanie nie mieli nic nowego nawet

działa bardzo dobrze, więc dzisiaj grzecznie zawiozę im kilka PLN z podziękowaniami ;) 

Napisano

Właśnie miałem napisać, że kluczowa jest długość trzpienia, tego którym się kończy jedna z blaszek, który wchodzi do główki pantografu. Ale skoro się problem rozwiązał, to pozostaje tylko podziękować chłopakom w tym serwisie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...