Skocz do zawartości

[3500] MTB 29er

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

fotobiker

Nie ma reguły który rower dla kogo będzie lepszy, dla ciebie może Trek, dla kogo innego Northtec, ale dobry naganiacz w sklepie wszystko wciśnie.

Ode mnie propozycja na kole 27,5" bo uważam to za najkorzystniejszy przy tym wzroście/rodzaj terenu wybór http://allegro.pl/mtb-27-5-silverback-slade-1-deore-xt-recon-air-i5418059385.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_Rowery+i+akcesoria-16414_Rowery-16420_MTB+%28g%C3%B3rskie%29-16483

Jeśli natomiast koniecznie 29er to Romet bo go dokładnie widziałem i jest bardzo dobrą ofertą.

Nie wiedziałem, że i ty jesteś naganiaczem tej marki, wciskając towar inny niż w temacie ...

Napisano

Wcale nie ograniczam się tylko do Treka, nie staram się niczego za wszelką cenę sprzedać. Treka podałem tylko jako jedną z alternatyw dla Northteca. Bo uważam po prostu że to nie jest dobry wybór tylko dlatego że "full XT" :)

Napisano

mozna prosic uzasadnienie i ewentualne lepsze alternatywy? budzet 4k jest dla mnie nieprzekraczalny, najchatniej zamknałbym sie w 3,5k; z tego co wywnioskowalem po wypowiedziach (bo tak jak mowie sam na szosie do tej pory tylko jezdzilem o mtb pojecie mam zerowe) northec dysponuje lepszym osprzętem i porównywalnym amorem w stosunku do podobnego cenowo rometa ramblera rline 5.0

Podany trec posiada amortyzator sprezynowy - czy nie jest tak ze w tej cenie warto poszukac juz czegos z amorem powietrznym? moge sie mylic, prosze o naprostowanie

Właściwie to 19 " powinien być ok, rama nie jest przesadnie długa, rozstaw kół nie jest wielki, czyli rower będzie zwrotny .

Napisano

@Rulez proszę Cię przestań pie...... Koło mniejsze bo tak uważam a jak zaproponował bym z "tej marki" 29er to było by ok??

No ale dobra skoro Silver jest "be" to jak wspomniałem Romet i Northtec bo nie wiem czemu ta rama jest zła.

Napisano

Rama Northtec nie jest zła, niby rozmiar nieco za duży, ale w praktyce rama nie jest wielka, czyli powinna być optymalna .

Silverback jest zły ze względu na opinie użytkowników którzy musieli reklamować ... z powodu błahej awarii kupowali za własne pieniądze części do piasty ... bo serwis w jednym miejscu . To po prostu propozycja dla hazardzistów ... l

Napisano
fotobiker

Ale skąd takie przekonanie że trek będzie pasował a Northtec nie? Tego nie da się jednoznacznie bez stwierdzić czytając tylko tabelki przez internet, by być pewnym trzeba się rowerem trochę przejechać i wtedy można mieć jakieś porównanie.

A mimo wszystko tamten trek ma bardzo ubogi osprzęt jak na tą cenę, ale jest to raczej standard w bardziej "markowych" rowerach. Tyle że różnica jest naprawdę spora i to akurat da się porównać bez jeżdżenia na takim rowerze.

Osobiście wyboru dokonywał bym między rometem 4.0, 5.0 , Northtec cayon xt czy ewentualnie SILVERBACK SLADE 1. W każdym osprzęt jest już naprawdę dobry są też powietrzne amortyzatory. A skupił bym się na porównaniu geometrii i ewentualnie jakiś opiniach o samych rowerach.

Napisano

Naprawdę jest cholernie wyczuwalna, zwłaszcza gdy w jednym rowerze jest XT a w drugim Acera , jedno kliknięcie wystarczy żeby zauważyć różnicę.

Napisano

Nawet jak w jednym jest SLX a w drugim XT to wystarczy jedno kliknięcie i widać wielką różnicę, nie pisząc już o mało precyzyjnych Sram X5 .

Napisano

Dzięki za wszystkie opinie, najpewniej zdecyduję się na cayona xt, tym bardziej ze jest do zgarniecia za 3500 co jeszcze odrobine podwyzsza jego atrakcyjnosc i idealnie wpasowuje sie w moj budzet.

Problemem pozostaje rozmiar, najpewniej 19" (18'' chyba bylby idealny ale nie produkują) ale kombiuje jeszcze gdzie by cos w podobnej ramie przymierzyc w mojej okolicy.

Napisano

jezeli chcesz przymierzyc gdzies w Twojej okolicy to zadzwon do producenta i zapytaj czy w poblizu jest jakis sklep gdzie sa ich rowery ( powinni miec takie informacje, brat tak robil z unibike i mu powiedzieli. Przynajmniej tam sie orientowali a jak jest z northteckiem to nie wiem )

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Kupiony Northtec Gravity XT za 3500, myślę ze stosunek ceny do jakości całkiem spoko. Rower wstępnie dość solidnie przetestowany na tygodniowym wypadzie w Bieszczady (górskie szlaki rowerowe jak i piesze) sprawdził się doskonale w trudniejszych warunkach, jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń. Wziąłem koła 27,5'' w ramie 19'' ze względu na to, że przymierzyłem w okolicy na żywo ramę w zbliżonej geometrii na takich kołach i było ok jeśli chodzi o rozmiar, co do 29'' nie miałem możliwości się przymierzyć i obawiałem się że 19'' może okazać się za duża.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...