paul997 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Położyłem łańcuch na półkę po 500km, skróciłem o jedną parę ogniw i je gdzieś położyłem "żeby nie zgubić". Kiedyś je znajdę , ale chciałbym założyć teraz ten łańcuch... Jak dołożę jedną parę ogniw z innego modelu łańcucha, do tego nowych, to jest ryzyko, że przez ten manewr zaliczę kiedyś dzwona w terenie? Czy powinno się bezboleśnie udać?
tobo Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Łańcuch do tej smej ilości biegów? Nie widzę problemu. Może być jeśli dołączony kawałek jest nowy a reszta rozciągnięta/kaseta zużyta.
paul997 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 Dzięki, to spróbuję. A dołożyć chyba muszę, bo na 3:1 przerzutka jest mocno wyciągnięta. Ale może po prostu złożę i zobaczę, jak będzie. Jak za krótko, to dorzuce ogniwka.
GajekL Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Dokładnie o to mi chodziło, załóż i zobacz czy jest wystarczająca długość, jeśli nie to zrób tak jak mówi Tobo.
seczuan Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 3:1 przerzutka jest mocno wyciągnięta. a po co to jeździć na takich przekosach?
paul997 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 No wiem, że nie jeździć, ale lepiej mieć niż nie mieć. Tym bardziej, gdyby wrzucenie takiego przełożenia dawałoby jakiś piorunujący efekt i latające dookoła części .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.