Skocz do zawartości

[Rybnik i okolice] Ktoś kto posiada koło 26" na sztywnej osi 142x12

Nugosz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam kogoś kto ma rower na sztywej osi 142x12 w rozmiarze 26". Chodzi o to że w moim rowerze mam dziwne strzały w okolicach napędu - wszystko (zawieszenie, suport, korba, szprychy, sztyca, ośka piasty, piasta i bębenek) już sprawdziłem i wyczyściłem z dobre 4 razy, ale nadal mam dziwne strzały z napędu podczas pedałowania. Chodzi o to że chciałbym po prostu sprawdzić na innym kole czy te strzały ustaną czy nadal będą się pojawiać. Dlatego szukam kogoś kto ma rower na 26" z sztywną ośką 12mm z tyłu i jest chętny do pomocy, zamieniłbym tylko koło na dosłownie 5 minut przejechał 100 metrów i sprawdzić czy strzelanie ustanie.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam !

Napisano

Mam takowe koło.

Pomieszkuję w Pawłowicach i dość często wożę rower na trasie Pawłowice-Kłodzko.

Możemy się kiedyś zgadać, to pojadę przez Rybnik ( najwcześniej niestety za trzy tygodnie ) 

Napisano

Wielkie dzięki detonator za ofertę ! :) Jeżeli do tego czasu nie zwariuje z powodu tych trzasków, nie kupię nowej piasty lub nie znajdzie się ktoś inny w okolicy to z chęcią skorzystam z Twojej oferty.

Także jeżeli jest ktoś w okolicy z takim kółkiem to nadal proszę o kontakt.

Napisano

A więc finał historii.

Wymieniłem suport, zakładałem tylko to mi pozostało - jedno łożysko rdzewiało :/ niestety poprzedni właściel nie zadbał o odpowiednie smarowanie.

Ale oczywiście strzelnia pojawiało się dalej.

Dzisiaj wymieniłem łożyska w zawieszeniu. Rezultat:

!BŁOGA CISZA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...