Nugosz Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Witam Szukam kogoś kto ma rower na sztywej osi 142x12 w rozmiarze 26". Chodzi o to że w moim rowerze mam dziwne strzały w okolicach napędu - wszystko (zawieszenie, suport, korba, szprychy, sztyca, ośka piasty, piasta i bębenek) już sprawdziłem i wyczyściłem z dobre 4 razy, ale nadal mam dziwne strzały z napędu podczas pedałowania. Chodzi o to że chciałbym po prostu sprawdzić na innym kole czy te strzały ustaną czy nadal będą się pojawiać. Dlatego szukam kogoś kto ma rower na 26" z sztywną ośką 12mm z tyłu i jest chętny do pomocy, zamieniłbym tylko koło na dosłownie 5 minut przejechał 100 metrów i sprawdzić czy strzelanie ustanie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam !
detonator Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Mam takowe koło. Pomieszkuję w Pawłowicach i dość często wożę rower na trasie Pawłowice-Kłodzko. Możemy się kiedyś zgadać, to pojadę przez Rybnik ( najwcześniej niestety za trzy tygodnie )
Nugosz Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 Wielkie dzięki detonator za ofertę ! Jeżeli do tego czasu nie zwariuje z powodu tych trzasków, nie kupię nowej piasty lub nie znajdzie się ktoś inny w okolicy to z chęcią skorzystam z Twojej oferty.Także jeżeli jest ktoś w okolicy z takim kółkiem to nadal proszę o kontakt.
Nugosz Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Napisano 14 Czerwca 2015 Raz jeszcze wielkie dzięki dla grzegorzkm za pomoc !Temat można zamknąć.
severian Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Jak to zamknąć? Nie napisałeś czy rozwiązałeś problem ...
Nugosz Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 A więc finał historii.Wymieniłem suport, zakładałem tylko to mi pozostało - jedno łożysko rdzewiało :/ niestety poprzedni właściel nie zadbał o odpowiednie smarowanie. Ale oczywiście strzelnia pojawiało się dalej. Dzisiaj wymieniłem łożyska w zawieszeniu. Rezultat: !BŁOGA CISZA!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.