Skocz do zawartości

[korba+suport] Wytrzymały i tani set - jaki? (all mountain)

tomekr89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do wymiany korby + suport. Jaki zestaw polecacie, by był sztywny, wytrzymał parę hopek, a przy tym nie zrujnował portfela? Zależy mi na minimum 2 blatach z przodu (większy blat minimum 40 zębów). Może Ruktion z 3 blatami + kompatybilny suport?

I takie małe dopytanie - gdzie najtaniej kupić klucz do takiego suportu? Konieczny będzie przynajmniej do odkręcenia starego.

truvativ-wklad-suportu-howitzer-xr.jpg

Napisano

Tak jak kolega wyżej, polecał bym przejść na zintegrowaną oś, albo coś używanego albo alivio - mają wymienne blaty. W dodatku polecał bym kupić klucze pod HT2, a stary suport podskocz wykręcić do serwisu (koszt 5zł). 

• 2 miesiące temu...
Napisano

Już widzę jak dokręcasz np. na zjeździe po kamlotach ;) Takie patelnie to na asfalt albo dla ściganta na płaski maraton a nie w góry. Chyba, że te AM żeś tak na wyrost napisał, wedle mody każącej niektórym koniecznie używać nazw kolarskich dyscyplin na określenie każdej swojej aktywności na rowerze ;)

Co do ostatniej korby to zmienisz albo nie zmienisz, zależy co na to powie przednia zmieniarka.

Napisano

Modrzew, bo...

lubię zap..dalać. :)

A tak na serio, 40 z przodu daje mi naprawdę duży zakres interesujących mnie przełożeń.

Albo kupię to: http://allegro.pl/korba-truvativ-hussefelt-wklad-howitzer-83-72-68-i5602567398.html#tabsAnchor

Jak będzie za małe przełożenie to zmienię blat..

Mam taką i jestem zadowolony. Na 11 z tyłu da rade trzymać 30 do 35kmh. 28 z przodu i 36 na tyle to dla mnie czasami za twardo pod strome wjazdy ale da sie.

Blat 40 to z rockringa będzie wtedy kołpak a ja sobie cenie ten wynalazek.

Napisano

Jakie masz koła w tym wynalazku? Jak 26 to jeszcze jestem w stanie zrozumieć blat 40T, chociaż do AM to tak średnio potrzebny.

Kup sobie coś ze zintegrowaną osią na dwa blaty, polecam M615. Kupić używkę i dokupić blat Blackspire 40T. Trzy blaty w AM z największym 40T to duże nieporozumienie.

Ten zestaw co proponujesz to tak jak "Konigstiger" pancerny nie do zja######... ale ciężki jak cholera. Do AM nie potrzeba takiego kowadła.

A ten M590 co pokazałeś to klucz jest do korby a nie do suportu i nie robią łaski że dodają bo jest w zestawie tak czy inaczej.

Nasadka do HTII na grzechotkę kosztuje około 20zł więc nie ma nad czym się rozpisywać. Nadaje się też do Howitzer.

Do czego Ci 3 blaty w am? Tak samo dziwne wymaganie przynajmniej 40T przy dwublacie...

Dokładnie, popieram

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...