tomekr89 Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Mam do wymiany korby + suport. Jaki zestaw polecacie, by był sztywny, wytrzymał parę hopek, a przy tym nie zrujnował portfela? Zależy mi na minimum 2 blatach z przodu (większy blat minimum 40 zębów). Może Ruktion z 3 blatami + kompatybilny suport? I takie małe dopytanie - gdzie najtaniej kupić klucz do takiego suportu? Konieczny będzie przynajmniej do odkręcenia starego.
tobo Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Tanio i dobrej jakości dostaniesz w bitul.pl Co będzie ok? Korby Shimano ze zintegrowną osią.
TheGie Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Tak jak kolega wyżej, polecał bym przejść na zintegrowaną oś, albo coś używanego albo alivio - mają wymienne blaty. W dodatku polecał bym kupić klucze pod HT2, a stary suport podskocz wykręcić do serwisu (koszt 5zł).
tomekr89 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Napisano 22 Sierpnia 2015 http://allegro.pl/shimano-fc-m590-deore-44-32-22z-korba-175-klucz-i5125943226.html Co o tym sądzicie? Wygląda na to, że całość z kluczem do wykręcenia kosztowałoby mnie 3 stówki.
modrzew Napisano 22 Sierpnia 2015 Napisano 22 Sierpnia 2015 Do czego Ci 3 blaty w am? Tak samo dziwne wymaganie przynajmniej 40T przy dwublacie...
tomekr89 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Napisano 22 Sierpnia 2015 Modrzew, bo... lubię zap..dalać. A tak na serio, 40 z przodu daje mi naprawdę duży zakres interesujących mnie przełożeń. Albo kupię to: http://allegro.pl/korba-truvativ-hussefelt-wklad-howitzer-83-72-68-i5602567398.html#tabsAnchor Jak będzie za małe przełożenie to zmienię blat..
modrzew Napisano 23 Sierpnia 2015 Napisano 23 Sierpnia 2015 Już widzę jak dokręcasz np. na zjeździe po kamlotach Takie patelnie to na asfalt albo dla ściganta na płaski maraton a nie w góry. Chyba, że te AM żeś tak na wyrost napisał, wedle mody każącej niektórym koniecznie używać nazw kolarskich dyscyplin na określenie każdej swojej aktywności na rowerze Co do ostatniej korby to zmienisz albo nie zmienisz, zależy co na to powie przednia zmieniarka.
Mod Team Puklus Napisano 23 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2015 Osobiście bym 2 blat wybrał, a jaki to trzeba pomyśleć, policzyć.
dr_dave01 Napisano 23 Sierpnia 2015 Napisano 23 Sierpnia 2015 Modrzew, bo... lubię zap..dalać. A tak na serio, 40 z przodu daje mi naprawdę duży zakres interesujących mnie przełożeń. Albo kupię to: http://allegro.pl/korba-truvativ-hussefelt-wklad-howitzer-83-72-68-i5602567398.html#tabsAnchor Jak będzie za małe przełożenie to zmienię blat.. Mam taką i jestem zadowolony. Na 11 z tyłu da rade trzymać 30 do 35kmh. 28 z przodu i 36 na tyle to dla mnie czasami za twardo pod strome wjazdy ale da sie.Blat 40 to z rockringa będzie wtedy kołpak a ja sobie cenie ten wynalazek.
Roonin Napisano 23 Sierpnia 2015 Napisano 23 Sierpnia 2015 Jakie masz koła w tym wynalazku? Jak 26 to jeszcze jestem w stanie zrozumieć blat 40T, chociaż do AM to tak średnio potrzebny. Kup sobie coś ze zintegrowaną osią na dwa blaty, polecam M615. Kupić używkę i dokupić blat Blackspire 40T. Trzy blaty w AM z największym 40T to duże nieporozumienie. Ten zestaw co proponujesz to tak jak "Konigstiger" pancerny nie do zja######... ale ciężki jak cholera. Do AM nie potrzeba takiego kowadła. A ten M590 co pokazałeś to klucz jest do korby a nie do suportu i nie robią łaski że dodają bo jest w zestawie tak czy inaczej. Nasadka do HTII na grzechotkę kosztuje około 20zł więc nie ma nad czym się rozpisywać. Nadaje się też do Howitzer. Do czego Ci 3 blaty w am? Tak samo dziwne wymaganie przynajmniej 40T przy dwublacie... Dokładnie, popieram
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.