Skocz do zawartości

[max 2800] Jaki rower MTB wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U mnie w mieście sklep daje upust na Gianty 20%, i wtedy ten Talon :

Talon 27.5 1 LTD (2015) | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska

Wychodzi 2639 zł.

Napisano

Northteca ?, normalnie, kupisz w Rodex-ie i masz serwis oraz gwarancję ...

Mam awersję na Cube, te modele mają geometrię jak w rowerach cross a nie góralach, więc dla mnie lipa, ale wychodzi korzystniej niż Giant Talon 29er,

Powinieneś kupić rower jaki jest dla ciebie najlepszy, a nie ten który chcą ci sprzedać :whistling:

Napisano

Poprę Ruleza kup rower dla siebie ,taki żebyś był zadowolony jeżeli jest możliwość siądź pokręć trochę. Ten Cube jest całkiem dobry i cenowo i osprzętowo [emoji4]

Napisano

Wiem, ze powinienem taki kupic ale skoro się nie znam to ciężko jest mi wybrać :D

Zaraz podjade do rodexu bo jestem akurat kilometr od salonu i zapytam o northteca.

Moj braciak ma cube analoga a bedziemy przewaznie jezdzic we dwoch, jezdzi 60% asfalt reszta teren mowi ze jet zadowolony.

Napisano

jak już coś to xc zresztą obecnie innych nie ma są tylko wersje sprężynowe, powietrzne z blokadą w manetce czy na goleni, z mocowanie osi z standardzie QR 9mm czy QLOC 15 mm ... no ale tak to jest jak ktoś to jeszcze miesiąc temu sam szukał rower i prosił o radę nagle stał się znawcą

wiesz ze 20 lat temu robili sterówki o średnicy 1 cala znajdź mi teraz amortyzator do tego standardu 

Jesteś tak zafrasowany naganianiem na te Silverbacki/Megamo, że nawet nie masz czasu sprawdzić w linku o co chodziło - dokładnie o podmianę widelca z Cayona model XT.

Jakbyś rzeczywiście chciał ludziom pomóc w wyborze to porównałbyś różne modele (też od innych producentów), obiektywnie wymieniając plusy i minusy poszczególnych rowerów i dał im wybrać, a nie próbujesz wciskać za każdym razem "swoje produkty" i np. napęd Altusowy 3x8 ukryć taperowaną główką - dodatkowo wmawiając, że w tej cenie nic lepszego się nie dostanie co jest ewidentną bzdurą.   

Pewnie, że szukałem roweru dla siebie i to przez ponad 3 miesiące, nie widzę tu żadnego powodu do wstydu. Dzięki temu zagłębiłem się w temat i mogę innym osobom polecić do zastanowienia jakieś lepsze i/lub tańsze alternatywy niż te niesmacznie narzucane przez Cb. Przeglądając tematy w których brałeś udział za każdym razem należy zakupić TYLKO Silver bądź Megamo - alternatywy widzę nie istnieją, jak dla naganiacza to ewidentnie nie.

Z tym tekstem 20 lat wstecz to ładnie odleciałeś - to porównanie ma się tak jak premiera Nokii 3310 15 lat temu i próba zmieszczenia do jej obudowy 6-calowego wyświetlacza.

Napisano

Wiem, ze powinienem taki kupic ale skoro się nie znam to ciężko jest mi wybrać :D

Zaraz podjade do rodexu bo jestem akurat kilometr od salonu i zapytam o northteca.

Moj braciak ma cube analoga a bedziemy przewaznie jezdzic we dwoch, jezdzi 60% asfalt reszta teren mowi ze jet zadowolony.

Po prostu zmuś ich żeby ci Northteca sprowadzili i tyle.

Ten Cube jest całkiem dobry i cenowo i osprzętowo [emoji4]

Cenowo to może i dobry, ale tak krótka rama z tak długimi tylnymi widełkami to jakaś karykatura roweru mtb.

Napisano

A tak pół żartem pół serio to Seba ten rower kupuje na przyjazd królowej Anglii czy dla siebie?Bo widełki jak zacznie tak patrzeć to szprychy będą nie takie itd..

Napisano

northteca mi nie sprowadzą bo nie mogą ale też go nie polecają,

mustang to wywalili cenę w kosmos, ponad 3k i tylko 2% rabatu od tego :icon_confused:

Co do Cube attention to wątpię żeby te długie tylne widełki robiły mi taką ogromną różnice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...