Skocz do zawartości

[max 2800] Jaki rower MTB wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam roweru dla siebie, nie mam za dużej wiedzy w tym temacie dlatego liczę na waszą pomoc, brat poleca mi markę silverback, godna uwagi?

Mój wzrost 175cm, wielkość ramy 17,5-18

Napisano

Ten Kellys który jest w linku parasite jest konkretnym rowerem ,wartym uwagi Silverback produkt Niemiecki sam jeżdżę na rowerze Centurion też produkt Niemiecki

Napisano

Da rade coś lepszego w tej podobnej cenie znaleźć? czy decydować się na ten?

Dopiero teraz zwróciłem uwagę na przewody, że lecą na zewnątrz ehh, czy to bardzo dokucza?

Napisano

Jeśli mógłbym dostać tego gianta za tą cenę co podałeś to go biorę :) Jest u mnie w Radomiu sklep rowerowy u Tytana, jest też również Rodex (gówniany serwis) można coś wybrać, tylko na co miałbym patrzeć... nie znam się praktycznie w ogóle niestety...

Napisano

Zobacz co ci zaproponują, jaką cenę, zanotuj sobie typ roweru, wtedy możesz zapytać na forum i porównać, jeśli nie za bardzo się znasz, tym bardziej nie kupuj roweru wysyłkowo bez zapewnionej sieci obsługi.

Napisano

Trochę drogo a z tego co widzę to jedna z najtańszych ofert ale spytam a nóż, dadzą dobrą cenę :) te 2800 to już taka naprawdę górna granica, szczerze to chciałbym w tej cenie wyrobić się z licznikiem, saszetką i bidonem :thumbsup:

Napisano
Nie pchał bym się w Silverbacka z szemraną gwarancją i problematycznym serwisem

a ktoś coś narzekał na serwis SILVERBACKA bo nie słyszałem po forum żeby były problemy ludzie raczej chwalą ich rowery, a wątpię żebyś dostał w sklepie 29er na powietrznym widelcu w cenie do 2800 zł 

a co do giant to w cenę 2600 zł w środku sezonu to wierzyłbym tak jak długoterminową prognozę pogody, to po pierwsze a po drugie to trochę na miejscu gianta wstydzili by się wciskać w takiej cenie rowery na kołach 27,5 bez tapperowanej główki, bo albo zostało im od cholery starych ram i muszę je wypchnąć albo nie ogarniają za bardzo konkurencji a przecież to jest marka która powinna nadawać trendy a nie gonić konkurencje

Napisano

Olek19 przestań już pisać te bzdury, że poniżej 2800 zł nie dostanie się 29era z powietrznym widelcem, bo spokojnie się da i to na lepszym osprzęcie niż te Twoje naganiane w każdym temacie Silverbacki i/lub Megamo.

Amulet Flash (http://www.mall.pl/rowery-mtb/amulet-flash-29) masz za 2042 zł / Northec Cayon Al (http://nrowery.pl/2015/mtb-29/cayon-al) z widelcem Raidon Air z wersji XT masz za 2400 zł.

....a tego wywodu o taperowanej główce jako najistotniejszym elemencie roweru to już mi się nie chce komentować, w innym temacie była już taka dyskusja.

Napisano
Raidon Air z wersji XT

jak już coś to xc zresztą obecnie innych nie ma są tylko wersje sprężynowe, powietrzne z blokadą w manetce czy na goleni, z mocowanie osi z standardzie QR 9mm czy QLOC 15 mm ... no ale tak to jest jak ktoś to jeszcze miesiąc temu sam szukał rower i prosił o radę nagle stał się znawcą

wywodu o taperowanej główce jako najistotniejszym elemencie roweru

wiesz ze 20 lat temu robili sterówki o średnicy 1 cala znajdź mi teraz amortyzator do tego standardu 

Napisano

Bylem dzisiaj w dwoch sklepach i polecali mi cos takiego :

Giant talon 29er 2015 cena 2699

Trek xcaliber 7 2014 cena 2400

Kross level b3 cena 2500

Trek merlin 7 cena 2500

Na ktory z tych sie zdecydowac?

Napisano

Właściwie to wszystkie są dosyć słabo wyposażone.

Poszukaj sklepu sprzedającego ten :

http://nrowery.pl/2015/mtb-29/cayon-dr

Z tego co piszą na stronie producenta "Rodex" powinien je sprzedawać, kazał bym sobie taki sprowadzić :whistling: bije wyposażeniem przedstawione przez ciebie rowery  o 2 klasy ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...