Skocz do zawartości

[problem] Trzaski na korbie pod obciążeniem

cinek1987cinek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdzę dzisiaj pedały, zacisk koła i hak z tyłu...A jak nie to chyba coś z korbą jest ... bo nie wiem już.

Sprawdziłem pedały - są ok.

EDIT:

Odkręciłem tylne koło - zmieniłem zacisk ze starego koła, nasmarowałem gwinty i dokręciłem hak i przerzutkę tylną. Potem założyłem i nasmarowałem łańcuch. Próba... hmmm cisza..?? Czyżby to jednak problem z tyłu niosący pogłos na przód... dziwne :D Dzisiaj jednak brakło czasu na dłuższe testy ale wygląda na to, że problem zniknął :)

Ja wlasnie jestem po wymianie tylnej piasty. Walniety mialem bebenek, a myslalem ze to korba... dzwiek wlasnie z bebenka niesie sie jakos na przod, ze podczas jazdy slyszalem stuki-puki z przodu. Takze bardzo prawdopodobne ze u Ciebie tez cos z tylu jest walniete.

Napisano

Po nasmarowaniu gęstym smarem przestał przeskakiwać.  

Miałem taki problem w tamtym sezonie... 

Takze bardzo prawdopodobne ze u Ciebie tez cos z tylu jest walniete.

Problem rozwiązany :) Masz rację, problemem był tył. Wymieniony zacisk koła i dokręcenie haka przerzutki. Przy okazji wymieniony suport (i tak się już łożyska kończyły) i wyczyszczona i poskręcana korba :) Na razie spokój i cisza. Pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...