Ree5 Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 No to i ja się dopiszę. Rower złożony na ramie Ghost RT5500.
skjaatel Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Porzuciłem Poisony i przesiadłem się na duszka:) póki co końcówka kompletowania, czekam na tuleje i sztycę. Więcej o moim skarbie TUTAJ
Poczwar Napisano 16 Października 2010 Napisano 16 Października 2010 No to i ja muszę dołączyć z ramą Ghost ert 9000 (enduro/freeride)Rower w trakcie składania -> GARAŻ
Haueck Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Mało coś tych 'gołstów', więc i ja się dopiszę. Mam model SE2000 z 2008 roku, na forum zarejestrowałem się niedawno i póki co czerpię z niego pełnymi garściami Sam nie wiem jak uchowałem się dwa lata bez tego 'okna na świat' Robię średnio 500km rocznie (tyle co nic), rower trzyma się świetnie, właśnie zainwestowałem w SPD-ki i mam nadzieję w przyszłym sezonie obrócić ciut więcej ziemi pod kołami.
primorz Napisano 22 Grudnia 2010 Napisano 22 Grudnia 2010 W sierpniu tego roku stałem się posiadaczem Ghosta SE 6000 - rama 19 Rowerek spisuje się świetnie - amortyzatorowi, hamulcom i napędowi nie można nic zarzucić Koła mogłyby być trochę lżejsze - komplet razem z zaciskami waży 2360 gram...W planach jest już zmiana - i w ten sposób rowerek schudnie 500 gram:) oto link do mojej maszynki: http://www.bikestats.pl/rowery/Ghost-SE-6000_505_6144.html
MirekH81 Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Witam wszystkich. I ja dołączę do Ghost klub :)Mój rowerek to model ASX 4900 z 2009 roku. Pozdrawiam
SlyWhite Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Kolegów - ja również dopiszę się do listy z moim GHOST EBS1 model 2010r. malowany na czerwono - czarny kolorek, póki co na fabrycznych komponentach ale z czasem pewnie wymienię to i owo. Pozdr.
MirekH81 Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Panowie chyba tylko u nas taka cisza...moze rozruszajmy temat, moze niech kazdy sie wypowie co go denerwuje a czym jest zachwycony, jesli chodzi o swoj rowerek
beardman Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Witam Wszystkich. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu zagląda od czasu do czasu . Od jakichś 5 miesięcy katuję Ghosta ERT9000 (http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1047-ghost-ert-9000/page__tab__images) Regularnie coś w nim wymieniam aczkolwiek rama już raczej pozostanie na stałe, więc postanowiłem wreszcie się przywitać. Pozdrawiam
MirekH81 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Nie wierze...ktoś tu zaglądnął... Witamy w takim razie serdecznie
davidm Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Rama: Ghost 7005 T6 DB DISC LTS Widelec: Rock Shox Judy Heble: Magura Julie Manetki: Deore XT Przerzutka przód: Deore XT Przerzutka tył: XTR M960 Napęd: Deore XT Piasty: Deore XT Kaseta: Deore LX
MirekH81 Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 A to jakiś konkretny model czy składak? Może jakaś fotka...
beardman Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Uff!!! Wreszcie skończyłem dwutygodniowy serwis generalny rowerku (http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1047-ghost-ert-9000/): -zmiana oleju w amorze (wreszcie mam blokadę w amorku), -przeszczep nowego siedziska i kierownicy, -transfuzja DOT-a w hamplach, -zmiana napędu na SRAMA (z wyjątkiem korby), -wymiana łożysk w korbie i pedałach, -założenie licznika leżącego od pół roku w garażu . I póki co wszystko działa. Ale jestem z siebie dumny .
marcin_ostrów Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 W imieniu mojej dziewczyny wpisuję się do klubu Historia wygląda następująco : po dłuższym czasie użytkowania sztywnego MTB , następnie trekkinga , później crossa , dostałem ultimatum. Albo znajdę jej jakiś fajny rower do jazdy terenowej albo w życiu już ze mną nie pojedzie do Lasku Wolskiego Cóż , po przemyśleniu stwierdziłem że jednak poszukam . Po przewertowaniu forów , ogłoszeń , Tablicy.pl i tym podobnych miejsc , przyuważyłem Ghosta ASX 5100 w odpowiednim rozmiarze, w pięknym kolorku copper red . Dwa telefony , spotkanie z miłym właścicielem , przymiarka , przejażdżka , wymiana siodełka i furka poszła do bagażnika samochodu. Wczoraj pierwszy test .Pompka do amorka w dłoń , dopompowałem co potrzeba . Po 500m dojazdu asfaltem ………poleciały niemiłe słowa …Jak można na tym jeździć , takie to ciężkie , na crossie jechałam szybciej i lżej itp. itd. Pod ZOO odpoczynek i zjazd z asfaltu. Po następnych 500m ….. banan na twarzy Jak na rowerze może być tak miękko, dlaczego ręcę nie bolą :)Pojeździliśmy trochę , błoto , strumyczki po burzy ,góra, dół, cały czas banan Jak ktoś widział wczoraj w Lasku Wolskim blondynkę z komarami na zębach , to wie o czy mówię . Podsumowując, fajny fulik do niewyczynowej turystyki . Muszę się jeszcze trochę pobawić ciśnieniami , żeby dokładniej dopasować zawiechę , ale myślę że będzie tylko lepiej . A swoją drogą wydatków się dorobiłem od razu : już jest zamówienie na kask i spodenki rowerowe, i oczywiście w weekend góry Pzdr M
beardman Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Gratuluję zakupu i czekam na jakieś fotki, opinie, relacje z jazdy itd... Pozdrawiam
MirekH81 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Widziałem ten rowerek w ogłoszeniu To ten rower dla Ciebie czy Twojej dziewczyny? A jeśli dla niej to jakim Ty się pochwalisz ? Z Krakowa jesteście ( Lasek Wolski ) ?
marcin_ostrów Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Hej tak , Kraków . A rowerek jest dla niej , ja na ramce 44 cm miałbym mały problem :)Moja bryka obok Dwie fotki z Doliny Chochołowskiej w załączeniu ( sorki za jakość , ale tylko tel ) . Podjazd był w miarę ok, zjazd , cytuję bajka " Pozdr M
beardman Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Bardzo ładne rowerki, oba. Wróżę duuuużo przyjemności z jazdy. To jaki masz rozmiar tego Focusa? 48cm? Bo wizualnie wyglądają na podobny rozmiar. Pozdrawiam
marcin_ostrów Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Dzieki . No właśnie Focus to 50 ,ale z dużym sloppingiem , więc może wizualnie tak to podobnie wygląda . Ale jest dużo dłuższy . M
beardman Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 A, rzeczywiście nie wygląda na 50cm. Ale to pewno także kwestia zdjęcia. Tak się przyjrzałem i zauważyłem, że też masz chwyty Ergona (jeśli dobrze widzę ). Długo już je używasz? Jak odczucia? Pozdrawiam
marcin_ostrów Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Dobry wzrok masz Jak dla mnie rewelacja. Miałem gumowe , przykręcane , ale to nie było to . Teraz ręce nie bolą , mogę sobie zmieniać chwyty, rogi też robią swoje. Zdecydowanie polecam , bardzo wygodne. M
beardman Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Sam ich używam od 2 lat toteż poznałem charakterystyczny kształt rogów... Ja swoje kupiłem w trakcie dwuletniej fascynacji turystyką asfaltową. Miałem sztywną ramę i sztywny widelec z przodu. Przy dłuższej jeździe drętwiały mi dłonie, a wtedy wybór był marny, jeżeli idzie o ergonomiczne chwyty. A tak się do nich przyzwyczaiłem, że przełożyłem je do obecnego fulla. Pozdrawiam
marcin_ostrów Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Różnie Najczęściej Lasek Wolski , mamy w miarę blisko i na godzinkę po pracy można wyskoczyć . Czasami Tyniec rekraacyjnie bulwarami . M
MirekH81 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 A był może ktoś z was na tych treningach co organizowane są w większych miastach. Ja zamierzam wybrać sie dzisiaj w Krakowie, spotkanie o 18 gdzies kolo bloń.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.