Deerek Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Witam, w tym temacie opiszę Wam dwa sprzyjające mi problemy. Moim pierwszy problemem jest to, gdy jadę rowerem i pedałuję to w pewnym momencie jest tak jakby luz, czyli jakby korba sama się przesuwała do przodu i po chwili dalej można jechać, ten problem występuje podczas jazdy, gdy pedałuję w miejscu rękami to nie ma takiego czegoś, jedynie pod ciężarem. Drugi problem polega na tym, że gdy zmieniam bieg na 1-1 to łańcuch mi się wcina bardzo mocno pomiędzy zębatki z tyłu, a szprychy i nie wiem jak to naprawić, czekam na Wasze rady, a od siebie dla innych ludzi dobra rada! Jeżeli kupujecie dzieciom rowery na komunie, czy nawet dla własnych dzieci OMIJAJCIE ROWERY Z MARKETÓW, cena tego roweru już została przebita kilkakrotnie przeze mnie na zakup nowych części.
Rulez Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Zacznij od prawidłowego wyregulowanie tylnej przerzutki, sprawdź też czy hak przerzutki jest prosty. Jeśli problem jest "pod ciężarem" to czy czasem napęd nie jest zużyty ?
copone Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Pewnie problem występuje na prawym ramieniu korby. Jeżeli tak, to pewnie bębenek. #...#
Deerek Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 Wolnobieg był wymieniany, suport był wymieniany tydzień temu i rower poszedł do serwisu do wycentrowania kół, więc nie był jeżdżony jeszcze, jedynie korba jest stara, a tak w prawej stronie jest właśnie ten luz.
Deerek Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 Łańcuch ma jakieś 50km przebiegu Luz występuje na przerzutce tych "ciężkich" 1-6 na miejscu "godziny 13-15" i potem dalej się normalnie pedałuje i potem znowu to samo Suport nowy, wolnobieg nowy, łańcuch dość świeży, koła wycentrowane, nie wiem już
Rulez Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Podobno wymieniany był wolnobieg, więc nie ma tam bębenka . Korba stara, łańcuch nowy - to dobry powód do przeskakiwania łańcucha, no i kłania się regulacja tylnej przerzutki, nie wykluczone również, że wolnobieg ? czy tam bębenek - nie wiem co jest faktycznie, jest walnięty.
Deerek Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 Najlepiej chyba będzie jak dam go ponownie do serwisu, mam nadzieję, że oni ogarną to w 100% i się więcej to sypać nie będzie.. Myślałem, że jest to coś łatwiejszego do ogarnięcia, a tu widzę kolejne koszta niemałe się szykują.. W sumie jeśli chodzi o te przeskakiwanie łańcucha (rozumiem, że chodzi Ci o ten luz o którym pisałem) to ten luz odczuwam podczas pedałowania i tak się sunie i łapie dalej i leci, nie wiem Dzięki za pomoc Panowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.