Skocz do zawartości

[3500zł] Szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad kupnem przełajówki, mam 192cm wzrostu. Budżet to 3500zł +/-. Szukam jakiejś przełajówki (chociaż nie wiem czy to dobry pomysł) jeźdzłem testowo na Giancie Revolt 1 i Anyroad 2, pierwszy i drugi model mocno do mnie przemawia, chociaż dzieli je różnica cenowa. Miałem okazję niestety testować oba modele w rozmiarze M lub M/L, bo nie było L-ki na stanie. Co sądzicie o tych 2 propozycjach?

Czasem będę zjeżdzał z drogi asfaltowej na jakieś leśne ścieżki itd. w większości (70%) będę się jednak poruszał po szosie.

Napisano

Najbardziej mi zależy na doborze odpowiedniej wielkości ramy, Anyroad był dla mnie bardziej 'turystyczny' i taka pozycja mi się podobała. Znajdzie się coś podobnego?

Mocno rozpatruje również tą pozycje Revolta, jednak na M-ce było mi trochę wąsko.

Napisano

Giant Anyroad ma bardzo specyficzną geometrię ramy. Bardzo łagodną. Żaden klasyczny przełaj nie ma tak wysokich główek ramy, a tym samym nie osiągnie takiego współczynnika stack/reach jak ten Giant.

Możesz też pomyśleć o GT. Mają serię Grade, która również oferuje łagodne geo do całodziennych wycieczek oraz możliwość założenia szerszych opon:

http://www.gtbicycles.pl/rowery/2015-szosowe/enduroad/grade-alloy-sora

http://www.gtbicycles.pl/rowery/2015-szosowe/enduroad/grade-alloy-claris

Napisano

Anyroad był dla mnie bardziej turystyczny, bardzo dobrze mi się na nim jeździło, mimo iż cena roweru przekracza budżet. Revolt był bardziej sportowy, ale również dobrze mi się na nim jeździło. Obecnie jeżdżę na rowerze typu MTB, którym poruszam się po szosie, myślałem że rower z barankową kierownicą nie jest dla mnie, a jednak pozytywnie mnie zaskoczyła. Fajną opcją przy tych Giant'ach jest opcja dodatkowych klamek przy mostku. Szukam właśnie też czegoś z możliwością założenia szerszych opon. Muszę skoczyć do większego miasta i sprawdzić jeszcze kilka pozycji, biorę również pod uwagę GT, które mi wymieniłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...