vpablov Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Pomyśl czy zawodnicy pro wygrywają tylko dzięki lepszemu sprzętowi? Sprzęt jest na końcu drabinki, o którym musisz myśleć, aby móc rywalizować. Startuj na sprzęcie, który posiadasz, w miarę zużywania się elementów - wymieniasz. Najbardziej odczuwalne korzyści, w wymianie elementów, dają koła. Najważniejszym bodźcem do rozwoju jest trening i tutaj jest największe pole do popisu
Skarabeusz Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Oczywiscie rozumiem, ze najwazniejsze jest przygotowanie psychiczne i fizyczne zawodnika. Ale sprzet zapewne tez ma swoj procent w uzyskaniu efektywnosci. Glownie chodzi mi o amortyzator i naped.
vpablov Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 jeśli się uprzesz to w kolejności lżejsze koła, amortyzator, manetki,....te zmiany najbardziej odczujesz.
Skarabeusz Napisano 13 Października 2015 Napisano 13 Października 2015 Dzieki za pomoc. A czy mogl bys zaproponowac cos konkretnego odnosnie tych czesci. Nie jestem biegly w tych sprawach, a nie wiem np.jaki amortyzator by pasowal do ramy ktora posiadam.
vpablov Napisano 13 Października 2015 Napisano 13 Października 2015 Wszystko zależy od budżetu, jaki zamierzasz przeznaczyć . Jeśli chcesz wymieniać amora to na jakiegoś powietrznego, (można lepiej wyregulować pod własne preferencje) Masz do wyboru kilka firm wartych zainteresowania Rock Shox, Fox, Suntour - tutaj na forum masz użytkownika Activia, uderz do niego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.