Jacuru Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Witam wszystkich przewertowałem trochę sieć i forum, wiem że podobnych tematów jest od groma ale w sumie każdy jest trochę indywidualny. Poszukuję roweru który musi spełnić następujące wymagania : - hamulce hydrauliczne - koła w rozmiarze 29" To musi po prostu być, jeśli chodzi o mnie to mam 176 cm wzrostu a do kroka 81 cm w butach. Co sądzicie o tym rowerze ? http://allegro.pl/hero-mtb-kands-comper-29-hydraulika-3d-hit-i5347918111.html Czy może lepiej pójść w strone marki kross, cube, merida, giant ? Osprzęt z niższej półki w porównaniu do tego kandsa ale może jednak warto ? Natomiast największym problemem jest fakt że u mnie w mieście najtańsze oferty zaczynają się od 2200-2300 A rowery bardziej dostępne cenowo poprostu nie istnieją więc jakakolwiek przymiarka nie wchodzi w grę. Proszę o porady i pomoc, Pozdrawiam
Pablo59 Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 sam sobie odpowiedziałeś na stawiane pytania - jak chcesz mieć spełnione warunki postawione na wstępie i bardziej znany napis na ramie, to budżet należałoby podnieść ... albo zgodzić się na konieczność wymiany osprzętu na lepszy w miarę zużywania się oryginałów ... Podejrzewam że zbyt mało jest tych rowerów (kands) w eksploatacji aby ktoś coś mógł powiedzieć z pierwszej ręki.
Jacuru Napisano 16 Maja 2015 Autor Napisano 16 Maja 2015 No dobrze, a jeśli ten kands to która rama 18" czy 20" ? Bo z kalkulatora wychodzi że 19" a ten rower występuje tylko w wyżej podanych wymiarach. Więc lepiej wziąć troszkę mniejszy czy większy.
Rulez Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 Zdecydowanie mniejszy, ten mniejszy i tak jest bardzo długi jak na 18". Jeśli chodzi o wyposażenie, to w tej cenie raczej nie można znaleźć niczego lepszego.
Jacuru Napisano 16 Maja 2015 Autor Napisano 16 Maja 2015 a co sądzicie o tym ? http://allegro.pl/rower-29er-megamo-natural-40-alivio-hydraulika-xct-i5361421128.html Same przerzutki troszkę słabsze, ale reszta ? rama, suport, obręcze, piasty ? No i do tego roweru mam 80 km więc mógłbym podjechać Proszę jeszcze o porównanie tego megamo z KROSS LEVEL B3 2014 Dzięki
Jacuru Napisano 18 Maja 2015 Autor Napisano 18 Maja 2015 Kupiłem tego Megamo rozmiar 18" Gdyby ktoś był zainteresowany jakimiś wymiarami to chętnie służę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.