SovaLTD Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Ja zamawiałem rower pod koniec lutego a na fakturze miałem termin wysyłki pierwszy tydzień marca (rower nie był dostępny od ręki). Na początku marca dostałem mail, że wysyłka się opóźni o 2 tygodnie, a po tych dwóch tygodniach zadzwonił do mnie ktoś z Canyona z informacją, że wysyłka znowu się opóźni o kolejne 2 tygodnie, bo nie dostali jakichś komponentów i nie mogą złożyć do końca mojego roweru. Ja czytałem regulamin i wiedziałem, że takie rzeczy mogą się zdarzyć, więc nie robiłem żadnych problemów i czekałem, aż się doczekałem Dla mnie była inna korzystna sprawa, podobno nie można u nich płacić w Euro jeśli nie kupuje się roweru na firmę, ale mi na tym zależało, ponieważ posiadam dostęp do konta w walucie € i na takim przelewie po przeliczeniu aktualnego kursu zyskałbym ponad 300 zł. Podobno przez pomyłkę wysłali mi fakturę w walucie €, więc zrobiłem przelew bezpośrednio do Koblencji i zarobiłem te 300 zł więc kilka akcesoriów, które u nich zamówiłem miałem gratis
Kordoba Napisano 17 Maja 2015 Autor Napisano 17 Maja 2015 Żeby nie było, że temat zasadza się na marudzeniu i szukaniu minusów, garść plusów, aby obraz był pełny i prawdziwy: - od chwili wysłania informacji o pakowaniu roweru wszystko potoczyło się błyskawicznie - zmiana statusu na wysłany, link do trakowania przesyłki itd. - wzorowo, - rower spakowany w mocny, przemyślany karton, porządne zabezpieczenia, - rzadka rzecz, więc warto napisać - instrukcja złożenia roweru prosta i dokładna, nawet ja złożyłem szybko i bez problemu, - świetna pompka do pompowania amortyzatora, fajne klucze, - o rowerze nie piszę, gdyż pisali o nim inni. Z całości zamówienia i jego przebiegu wydaje mi się, że firma koncentruje się na robieniu dobrych rowerów, obsługa klienta trochę ich przerasta. W sumie lepiej tak, niż odwrotnie!
wojtas7 Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 pisząc 20% miałem na myśli cenę w porównaniu do tradycyjnego modelu sprzedaży rowerów. sprzedaż przez internet tym się charakteryzuje że nie ma co oczekiwać kontaktu z żywym człowiekiem. tyle rowerów ile oni sprzedają a ile mają w Polsce pracowników? jednego? No to chyba naturalne że są problemy z kontaktem... nie mówię że to dobrze, ale jakbym kupował u Canyona to bym się z tym po prostu liczył. A opóźnienia są również i w sklepach, przecież w takim Wrocławiu żeby kupić drogi rower od ręki to praktycznie niemożliwe.
Maaciek10 Napisano 19 Maja 2015 Napisano 19 Maja 2015 Ja mam pozytywne wrażenie po canyonie. zamówiłem rower online, po czym po 3, czy 4 dniach zrezygnowałem telefonicznie, bo jednak stwierdziłem że nie będę tyle czekał, i od razu zamówiłem inny model który był dostępny od ręki. Pan po drugiej stronie upewnił się tylko jaki model, rozmiar, kolor i sam wypełnił całą resztę zamówienia. Rower był u mnie tydzień później z dodatkowym hakiem do przerzutki który zamówiłem. Wszystko na plus
DSTR911 Napisano 19 Maja 2015 Napisano 19 Maja 2015 Może moderator złączyłby obydwa tematy o Canyonie bo właściwie to się dublują
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.