Tomaszz Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Cześć, przymierzam się do zakupu swojego pierwszego normalnego roweru. Wcześniej jeździłem na jakimś złomie naprawionym przeze mnie. Chciałbym, aby to był rower crossowy z przeznaczeniem raczej na ubite drogi/asfalt. Na razie w oko wpadły mi LAZARO V2 i V3. Różnią się one głównie osprzętem. Ten pierwszy ma osprzęt z grupy ACERA/Altus, drugi ALIVIO. Warto dopłacić te 300zł? Odczuje różnicę? Mam 178cm wzrostu i około 83cm w kroku.
dovectra Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 powiem tak... tylne acery widziałem często wciągnięte w szprychy, alivio jeszcze nie...
lm648 Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 "....tylne acery widziałem często wciągnięte w szprychy, alivio jeszcze nie..." ... to nie jest istotny argument za takim czy innym modelem roweru, .... na acerach jeżdżę 8 lat i jeszcze mi nic nie wciągnęło .... na początek nie warto dopłacać 300 PLN a różnicy na tym etapie zaawansowania nie odczujesz
Tomaszz Napisano 14 Maja 2015 Autor Napisano 14 Maja 2015 A w czym lepszy jest kands maestro? Lazaro ma serwis w moim mieście
Pablo59 Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Bierz integrala V3, rama 19". Prawdą jest, że po poprzedniku każdy inny będzie "maybachem" - ale ja bym dołożył te 300, o ile bym po tym nie umierał z głodu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.