Skocz do zawartości

[Stery] Używana rama i pytanie o stery.

Wiesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, na wstępie dodam, że totalnie nie znam się sterach dlatego pytam.

Kupiłem używaną ramę Author Vision i ma ona jakieś stery które na zdjęciu wyglądają tak:

IMG_6647_1.jpg

Są tam jakieś łożyska maszynowe i wedle sprzedającego to były Ritchey Zero Logic Integ Comp, ale podkładka górna którą do nich dał ma napis Accent Professional Series więc nie wiem co tam jest.

Ogólnie rzecz biorąc problem polega na tym, że brakuje dolnej podkładki...

Czy ktoś mógłby mi pomóc w znalezieniu takiej podkładki? Niby duperela, ale jak jej nie założę to pewnie lipa wyjdzie...

Napisano

Dobra to zapytam inaczej, jak nakładamy ramę na widelec to pomiędzy dolnym łożyskiem a widelcem nie powinno być czegoś co je chroni? Nie ma tam już żadnego elementu?

Napisano

W tego typu sterach (półzintegrowane z łożyskami ACB) na rurę sterową widelca powinna być nałożona stożkowa podkładka stabilizująca dolne łożysko.W sterach z łożyskami klasycznymi (nie ACB) rolę tej podkładki pełni bieżnia łożyska.

Podkładka od innego zestawu sterów może nie pasować, łożyska mają różne kąty podcięcia, mają też różne wysokości .

Napisano

Niestety prześladuje mnie mega pech ostatnio. Gościu dosłał mi tą bieżnię, ale jeszcze tego samego dnia gdzieś ją zgubiłem! Myślałem, że padne!

Musiałem kupić nowe stery... udało mi się dorwać nowe FSA półzintegrowane za 45zł więc nie wyszło najgorzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...