karol24041998 Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Witam, wiem, że na tym forum było dużo takich wpisów, lecz żaden nie rozwiązał mojego problemu. Podczas pedałowania słychać trzaski. Robiłem wszystko. Rozebrałem rower do ramy i wszystkie części przesmarowałem i nic. Jedynie co to nie nasmarowałem bębenka w miejscu, gdzie dotyka kasety(słyszałem, że tego się nie smaruje), oraz gwiazdka w widelcu jest słabo przymocowana(po mocniejszym dokręceniu śruby usuwającej luz gwiazdka przesuwa się, ale nie wydaje mi się aby to było przyczyną(w sterach nie ma luzu)). Dodam jeszcze, że jak jadę w deszczu i cały rower jest mokry to trzasków nie ma. Z góry dziękuję za odpowiedź.
mike24 Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 przerabiałem przypadek trzasków podczas pedałowania w ciągu ostatnich (koszmarnych) 3 tygodni..... tak jak ty rozebrałem z kolegą cały rower na śrubki, przesmarowałem i przyczyny były aż 3: - przerzutka tylna (sic!) miała spory luz boczny - pedały spd, chociaż nie posiadały żadnych luzów i nic nie wskazywało na sucho na jakiekolwiek problemy - wylajtowane zaciski kół KCNC!!! wszystkie trzy powodowały trzaski, ale największe pochodziły zdxecydowanie od pedałów i zacisków lekarstwo - wymieniłem wszystkie 3 elementy i nastała cisza
karol24041998 Napisano 11 Maja 2015 Autor Napisano 11 Maja 2015 Faktycznie, nasmarowałem tylko gwint w pedałach SPD, jak na razie wszystko ok. Moje SPD tak się trzymały korby, że dokręcałem je ręką i podczas jazdy tak się dokręcały, że bardzo trudno było je odkręcić. Dziękuję za pomoc
mike24 Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 spox..... trzaski to zmora i niestety czasami trzeba wiele samozaparcia żeby wszystkie zlokalizować i zneutralizować, ale najważniejsze, że się udało
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.