kammoj Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Witam Dziś oglądałem Kellysa http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2015/gorskie/fullsuspension/enduro-27-5/swag-50#.VUz2bJP_Fpk i powiem, że mi się spodobał Cena to 7300zł, więc wydaje się ciekawą opcją. Co powiecie? Coś ciekawszego jest jeszcze innego? Mam 173 cm wzrostu i 63 kg wagi, w tej kwocie to wielkiego raczej wyboru nie ma ;/
mmisiek9612 Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Jakiś tam wybór jest np. https://www.canyon.com/pl/mountainbikes/bike.html?b=3663
kammoj Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 Jakieś znaczące różnice na korzyść któregoś z nich są? Oprócz długiego czasu oczekiwania na canyona:-)
arek_wro Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 To dwa kompletnie różne rowery. Może warto zacząć od tego do czego ten rower ma służyć.
matis1906 Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Imho Canyon to najlepsza propozycja w klasie cenowej. Oferują najwięcej sprzętu w cenie . Skoku znacznie mniej . Sprecyzuj przede wszystkim jak chciałbyś jeździć. 150mm skoku w Kellys'ie to już enduro pełną gębą . Pozdrawiam
kammoj Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 Wjazd na gore szlakiem, kamienie itd plus zjazd podobnie lub technicznie gorsza trasa kamienie, las i glazy po drodze :-) chce żeby mi amorki elegancko działały bo przy moim salamandrze to ledwo się ugina i zjezdzac się nie da. Tereny mam do tego bo mieszkam przy Beskidach :-)
beskid Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Ten Kellys jest w tych pieniądzach bardzo dobrą ofertą. Jedyna uwaga to brak napinacza i "zwykła" tylna zmieniarka XT. Jeśli była by opcja to powinieneś się postarać o podmiankę na choćby SLX'a ale na sprzęgle. Z innych propozycji to albo Canyon Spectral AL 6.0 lub Giant Trance 2.
Galvatron Napisano 9 Maja 2015 Napisano 9 Maja 2015 Ogólna zasada jest taka, że im więcej skoku zawieszenia i im bardziej płaski kąt rury sterowej, tym szybciej w dół, ale też gorzej z pedałowaniem. Kellys Swag, ze swoimi 65* sterówki, nie będzie zbyt uniwersalny. To sprzęt podobny do np. Gianta Reigna, czyli na pograniczu roweru downhillowego.
MarcinGoluch Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Swag to przede wszystkim czołg. Wszystko przejdzie ale zwrotność i podjazdy pozostawiają wiele do zyczenia. W stosunku do Reigna to dwie różne zabawki. Coś jakby porównać Talona 4 i XTC Adv oba mają po 100mm skoku. W tej cenie możesz dostać Trance 27.5 2 LTD. Dwa foxy, mix napędu XT z SLX i dozywotnia gwara na ramę. Jak się dobrze zakręcisz i napiszesz np. do mnie to możesz go mieć od ręki .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.