Skocz do zawartości

[ok. 7 000 zł] Rowerek z pełną amortyzacją, wjazdy i zjazdy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakieś znaczące różnice na korzyść któregoś z nich są? Oprócz długiego czasu oczekiwania na canyona:-)

Napisano

Imho Canyon to najlepsza propozycja w klasie cenowej. Oferują najwięcej sprzętu w cenie . Skoku znacznie mniej .

Sprecyzuj przede wszystkim jak chciałbyś jeździć. 150mm skoku w Kellys'ie to już enduro pełną gębą .

Pozdrawiam

Napisano

Wjazd na gore szlakiem, kamienie itd plus zjazd podobnie lub technicznie gorsza trasa kamienie, las i glazy po drodze :-) chce żeby mi amorki elegancko działały bo przy moim salamandrze to ledwo się ugina i zjezdzac się nie da. Tereny mam do tego bo mieszkam przy Beskidach :-)

Napisano

Ten Kellys jest w tych pieniądzach bardzo dobrą ofertą. Jedyna uwaga to brak napinacza i "zwykła" tylna zmieniarka XT. Jeśli była by opcja to powinieneś się postarać o podmiankę na choćby SLX'a ale na sprzęgle. Z innych propozycji to albo Canyon Spectral AL 6.0 lub Giant Trance 2.

Napisano

Ogólna zasada jest taka, że im więcej skoku zawieszenia i im bardziej płaski kąt rury sterowej, tym szybciej w dół, ale też gorzej z pedałowaniem.

Kellys Swag, ze swoimi 65* sterówki, nie będzie zbyt uniwersalny. To sprzęt podobny do np. Gianta Reigna, czyli na pograniczu roweru downhillowego.

Napisano

Swag to przede wszystkim czołg. Wszystko przejdzie ale zwrotność i podjazdy pozostawiają wiele do zyczenia. W stosunku do Reigna to dwie różne zabawki. Coś jakby porównać Talona 4 i XTC Adv oba mają po 100mm skoku.

W tej cenie możesz dostać Trance 27.5 2 LTD. Dwa foxy, mix napędu XT z SLX i dozywotnia gwara na ramę.

Jak się dobrze zakręcisz i napiszesz np. do mnie :) to możesz go mieć od ręki :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...