DawidSz Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Szukam roweru Moje typy to. Canyon Grand Canyon AL SLX 7.9 Merida Big Nine Team Issue Merida Big Nine XT Edition Mam 174cm wzrostu ,jezdzie w dlugie trasy ,lubie szybka jazde i po lesie
DawidSz Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 Nie wiem jakie czesci sa dobre w tych rowerach chce jak najlepsze zeby byly ,za ta kase oczekuje cos dobrego .Porównywalem je ale opinia fachowca jest potrzebna przerzutka przednia ,tylnia .kaseta przód tyl . hamulce .
beskid Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Raz to żle założony temat a dwa to może z łaski swojej wkleisz linki o czym rozmawiamy.
Avatarus Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 W tym przedziale cenowym napęd jest na bardzo zbliżonym poziomie, czyli mix komponentów Shimano deore-xt. W praktyce większych różnic pomiędzy tymi grupami nie poczujesz - znacznie większe różnice poczujesz gdy idzie o pracę amortyzatora (tutaj szukałbym Rock Shox Reba, jakikolwiek model Fox-a, Manitou Marvel/Tower), także poczujesz różnice gdy idzie o geometrię ramy, ewentualnie wagę kół (chociaż w tym budżecie jest zbliżona). Takie patenty jak oś 12x142 i stożkowa główka ramy to w tym budżecie już norma. W tym budżecie masz jeszcze: http://sport-bike.eu/gorskie-29/kellys-gate-50-2015 A z podanych przez Ciebie modeli to jeśli ta merida (droższa) jest do 6k, to można się nią zainteresować (w szczególności gdy możesz kupić ją na miejscu).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.