Skocz do zawartości

[5500-6000zł] 29er hardtail

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru Moje typy to.

Canyon Grand Canyon AL SLX 7.9 

Merida Big Nine Team Issue

Merida Big Nine XT Edition

Mam 174cm wzrostu ,jezdzie w dlugie trasy ,lubie szybka jazde i po lesie :)

Napisano

Nie wiem jakie czesci sa dobre w tych rowerach chce jak najlepsze zeby byly ,za ta kase oczekuje cos dobrego .Porównywalem je ale opinia fachowca jest potrzebna przerzutka przednia ,tylnia .kaseta przód tyl . hamulce . 

Napisano

W tym przedziale cenowym napęd jest na bardzo zbliżonym poziomie, czyli mix komponentów Shimano deore-xt. W praktyce większych różnic pomiędzy tymi grupami nie poczujesz - znacznie większe różnice poczujesz gdy idzie o pracę amortyzatora (tutaj szukałbym Rock Shox Reba, jakikolwiek model Fox-a, Manitou Marvel/Tower), także poczujesz różnice gdy idzie o geometrię ramy, ewentualnie wagę kół (chociaż w tym budżecie jest zbliżona). Takie patenty jak oś 12x142 i stożkowa główka ramy to w tym budżecie już norma.

W tym budżecie masz jeszcze: http://sport-bike.eu/gorskie-29/kellys-gate-50-2015

A z podanych przez Ciebie modeli to jeśli ta merida (droższa) jest do 6k, to można się nią zainteresować (w szczególności gdy możesz kupić ją na miejscu). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...