Skocz do zawartości

[przerzutka] XT RD-M 786 shadow plus

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak to jest z tą blokadą? w tej chwili posiadam XT M781 przy której łańcuch trochę się obija chciałem ją zmienić na RD-M786 shadow plus kiedy znajomy zadziwił mnie informacja którą uzyskał w serwisie że blokada jest tylko do zjazdu i podczas podjazdów trzeba wyłączać bo cierpi łańcuch oraz sama przerzutka. Wiec pytam jaki to ma sens, trzeba za każdym razem się zatrzymać i przesuwać suwak?:)

Napisano

Fajny ten serwis :whistling: Możesz mieć cały czas załączoną bo po to jest. Zwalniasz jak dla przykładu chcesz wypiąć tylne koło.

Napisano

Może mu się łańcuch nie obija, lub taka praca pasuje, nikt nie nakazuje włączać blokady, można jeździć na odblokowanej, jak komu pasuje.

Nikt chyba takich badań związanych z oporem nie przeprowadzał, teoretycznie może to spowodować szybsze zużycie manetek/linki ...

Ja połączyłem przerzutkę XTR z blokadą z manetkami Sram Gripschift, i przy tych manetkach opór był wyraźnie wyczuwalny i na dłuższą metę wkurzający ...

Napisano

obija obija tylko nie aż tak mocno a nie jeździ bo facet z serwisu podał mu ww. informację wiec nie mu się stawać :)

czy jest spora różnica w pracy 786 a 781??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...