bociek28 Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Jak to jest z tą blokadą? w tej chwili posiadam XT M781 przy której łańcuch trochę się obija chciałem ją zmienić na RD-M786 shadow plus kiedy znajomy zadziwił mnie informacja którą uzyskał w serwisie że blokada jest tylko do zjazdu i podczas podjazdów trzeba wyłączać bo cierpi łańcuch oraz sama przerzutka. Wiec pytam jaki to ma sens, trzeba za każdym razem się zatrzymać i przesuwać suwak?
beskid Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Fajny ten serwis Możesz mieć cały czas załączoną bo po to jest. Zwalniasz jak dla przykładu chcesz wypiąć tylne koło.
Rulez Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Przerzutka nie cierpi, lecz blokada powoduje nieco większy opór przerzutki przy zmianie biegów.
bociek28 Napisano 5 Maja 2015 Autor Napisano 5 Maja 2015 no to fajnie a znajomy jeździ na odblokowanej jak Pan z serwisu kazał czy ten opór czymś skutkuje na dłuższą metę??
Rulez Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Może mu się łańcuch nie obija, lub taka praca pasuje, nikt nie nakazuje włączać blokady, można jeździć na odblokowanej, jak komu pasuje. Nikt chyba takich badań związanych z oporem nie przeprowadzał, teoretycznie może to spowodować szybsze zużycie manetek/linki ... Ja połączyłem przerzutkę XTR z blokadą z manetkami Sram Gripschift, i przy tych manetkach opór był wyraźnie wyczuwalny i na dłuższą metę wkurzający ...
bociek28 Napisano 5 Maja 2015 Autor Napisano 5 Maja 2015 obija obija tylko nie aż tak mocno a nie jeździ bo facet z serwisu podał mu ww. informację wiec nie mu się stawać czy jest spora różnica w pracy 786 a 781??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.