joesatch Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Witam, jestem świeży w temacie, proszę nie bijcie Jeżdżę na 2 łańcuchy, teraz zdjąłem drugi i wracając do pierwszego zauważyłem że jest między nimi 2 ogniwa różnicy. Drugi łańcuch zakładali w serwisie, i założyli dłuższy o te 2 ogniwa. Napęd jak i łańcuchy można powiedzieć że są świeże (łańcuch 1 - 1000km; łańcuch 2 - 500km). Czy te 2 ogniwa różnicy między jednym a drugim to błąd w fachu który należy bezwzględnie wyeliminować czy też może tak zostać ?? Pozdrawiam
seraph Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Jeśli tak zostanie to nic się nie będzie działo, ale jak będzie tyle samo to łatwiej jest porównać długość łańcuchów - wieszamy na gwoździu i widzimy jak wypada koniec od razu. Przydatne, bo przy zmianie łańcucha zakładamy zawsze ten krótszy, a nie kolejny w kolejce.
joesatch Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Dzięki, uspokoiłeś mnie spokojnie zamówię skuwacz, poczekam aż dojdzie i wyrównam końce Pozdrawiam
krism4a1 Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 No z tym bym nie do końca się zgadzał. Nie wiadomo, czy jest o dwa za długi, czy za krótki.
joesatch Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 krism4a1: długość porównuję z pierwszym łańcuchem, drugi jest od niego 2 ogniwa dłuższy.
krism4a1 Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Chodzi oto, że najwyraźniej nie wiesz jaki w ogóle ma być, może drugi jest prawidłowy a pierwszy jest o dwa za krótki.
joesatch Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Możliwe, jednak zakładam że pierwszy jest prawidłowy, założony fabrycznie przez producenta. Nie mniej jednak zaintrygowałeś mnie tematem, jutro sprawdzę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.