Skocz do zawartości

[spd] Pedały Accent Sector

Sniffles

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym kupić swój pierwszy zestaw SPD. To, co mnie najbardziej drażni w pedałach Shimano to fakt, że są małe i przez to nie ma możliwości w miarę komfortowej jazdy na nich bez butów SPD ani plastikowych nakładek. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/pedaly-spd-jednostronne-accent-sector-bikeunit-i5235248014.html . Jakie są wady i zalety takiego rozwiązania? Czy te pedały są wytrzymałe?

Napisano

Zalety, to z jednej strony zatrzask, z drugiej platforma.

Wady:

-ustawianie się pedałów, przeważnie ustawiają się zatrzaskiem do góry, więc w zwykłych butach będzie zabawa w przekręcanie, bywają modele

-jeżeli ramka wystaje trochę za bardzo w stronę zatrzasku, to wypinanie może być trudniejsze, bo but haczy o nią

-masa ;)

Napisano

Lepiej dokupić do shimano nakładki, ale generalnie przy jeździe turystycznej jednostronne wpinanie nie jest problemem, problem zaczyna się w terenie przy bardziej dynamicznej jeździe

Napisano

Czyli jeśli nie przejmuję się masą i nie przeszkadza mi jednostronne wpinanie to takie pedały są dobrym rozwiązaniem. Dziękuję za odpowiedzi. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...