Skocz do zawartości

[suport] Jaki suport do Hexagon X9 - 2012

luki7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam <br /><br />

Panowie i Panie chciałem sie przywitać na wstepie oraz prosic o pomoc w sprawie długosci osi suportu na kwadrat. <br />

Szukałem trochę w internecie ale niestety nie udało mi sie znaleźć dokładniej informacji. <br /><br />

Mój rower to <br />

Hexagon X9 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie <br />

Korby SR Suntour CW12-XCR-T414-BD 44/32/22T <br />

Suport - Alfred Thun <br />

Długość mufy zmierzona 68 mm ale potrzebuje długość osi suportu, której nie moge obecnie zmierzyć bez ściągnięcia korby. <br />

Czy ktoś może wie jaka jest długość osi ? Potrzebuje tego aby dokupić padnięty suport. <br />

pozdrawiam

Napisano

Dzięki wielkie.

Problem w tym ze dziś będę miał dopiero ściągacz do korby i dziś chciałem kopic suport.

pozdrawiam

Napisano

Mam już klucze i udało się zdjąć korbę niestety długość osi to 119mm, kupiłem Shimano BB-UN55 68/113  wiec będę wymieniał :/ ale to nie problem. Liczyłem ze uda się szybko wymienić ale muszę jeszcze poczekać aby pojeździć.

Zastanawiam się teraz na jaki wymienić ? Jaka jest tolerancja o ile może się różnic oś suportu przy mojej obecnej 119 ?

Myślałem o BB-UN55 68/115 lub BB-UN55 68/122 ale czy to nie za duża różnica

Może lepiej wybrać model niższy ale bardziej dopasowany rozmiarowo BB-UN26 68/117,5

Podałem modele Shimano  bo mam większe przekonanie do tej firmy ale nie zamykam się tylko na Shimano. Jeśli ktoś proponuje np innej firmy czekam na sugestię.

Napisano

Do tego roweru bez problemu możesz kupić np neco... jest sporo tańszy i w zupełności wystarczy, oby miski nie były plastikowe ;)

115 i 122 to za duża różnica. Bardzo często supotry występują w rozmiarze 118 i taka różnica spokjnie przejdzie, większa już nie konieczne :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...