Skocz do zawartości

[licznik] Sigma Base 800 -nie wyswietla koleczka jazdy i wskazowki od sredniej predkosci

mike78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim skromnym zdaniem Base 800 nie ma opcji ani kółeczka ani wskazówki.

Kółeczko to jest realizacją funkcji dwa rowery (dwie podstawki) i pokazuje w którym rowerze aktualnie licznik jest zamontowany, tej funkcji na 100% nie masz. Wskazówka raczej jest dostępna wyłącznie w wyższych modelach.

Co do zdjęcia które wrzuciłeś - nie wiem skąd ono jest, kto je robił i w jakim celu, możliwe, że tak miało być ale ostatecznie się nie zdecydowano. Pamiętaj też, że wiele liczników to ta sama elektronika, ten sam wyświetlacz - tylko poprzez zmianę oprogramowania realizowane jest więcej/ mniej funkcji. Taniej wyprodukować jedną linię i potem softem dzielić funkcje niż dla każdego modelu mieć osobną linię produkcyjną.

Tutaj masz instrukcję jaką znalazłem:

http://sigma-qr.com/en_media/Manual_BASELINE800_2014.pdf

Napisano

dzieki, kurka moj stary licznik z 2003roku pokazywał tę strzałeczkę, nie sądzilem ze sigma nie-taki-podstawowy-model tego nie bedzie miała, skoro jest na kazdym rysunku w sieci :(

Napisano

Nie na każdym... w instrukcji tej ikonki nie widać. Dziwna sprawa, może napiszesz do sigmy, najlepiej na fejsie, że podczas wyboru kierowałeś się tą funkcją i czujesz się oszukany, blablabla...

Jak mactronicowi wyrzygałem, że scream 500 ni cholery nie ma 500lm a czasy pracy są przekłamane o 300% to mi wymienili go na noise 500 :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...