Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam,Od zeszłych wakacji mam problem z swoim rowerem, podczas jazdy coś strzela i łańcuch nagle łapie luz, tak że naciskając pedał, z hukiem (chodzi o pedał) spada niżej, do tego blokuje się.W wakacje nieźle wyrżnąłem przez to że, się zablokował. Rower ma już swoje lata, ostatnio wymieniałem przednią tarczę, a tylne przerzutki chyba proszą się o regulację (czasem są problemy z przeskakiwaniem łańcucha). Nie znam się na tym wszystkim, dlatego potrzebuję Waszej pomocy, na co mam zwrócić uwagę i co powinienem zrobić w takim wypadku, zaraz się mu przyjrzę dokładnie i będę mógł udzielić dokładniejszych informacji.
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Zrób zdjęcia korby i kasety/wolnobiegu i wrzuć. Regulacja przerzutki podczas jazdy coś strzela i łańcuch nagle łapie luz W jakim sensie luz?
Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Za jakąś godzinę może dwie będę na ogródku to zrobię zdjęcia, w sensie że jak jadę, to w pewnym momencie jest strzał, noga z szarpnięciem mi spada (w tym samym momencie robi się luźny) i wtedy zazwyczaj łańcuch też spada, często z tyłu.
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 No to do wymiany kaseta/wolnobieg , korba raczej nie ale to jak zrobisz zdjęcia to będzie wszystko wiadomo.
Gość Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Ja problemy takiego nie miałem ale przychodzi mi do głowy jedno- zjechany bębenek w tylnej piaście?
Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 ledwo go wyciagnalem z szopki wiec nie jest najczystrzy
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Nie wygląda najgorzej ale trochę są zjechane. Z tego co widzę to wolnobieg więc bębenek można wykluczyć bo go tu nie ma. Możliwe że do wymiany jest wolnobieg , do końca pewny nie jestem. Dodaj jeszcze zdjęcia Tu to na pewno się dowiesz ale jak dla mnie nie wygląda fatalnie.
copone Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Wszystko do czyszczenia i konserwacji i będzie śmigać jak od nowości. #...#
Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 macie jakies porady jak sie za niego zabrac?
modrzew Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 http://www.forumrowerowe.org/forum/30-konserwacja-sprzetu/
Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 dodatkowo wszystko sie kreci tylko nie kolo...
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 W jakim sensie? że koło się zatrzymuje czy jak?
Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 krece pedalami ale kolo wcale sie nie rusza
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Musisz zdjąć wolnobieg i zobaczyć co tam siedzi. Z tego co wyczytałem to prawdopodobnie wymiana cię czeka.
Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 czym sie mam kierowac przy kupnie nowego
Ychu Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Nie jest to tak że czym się kierować bo zależy to od kilku czynników. Najlepiej brać tyle samo przełożeń co masz. W innym przypadku wypada zmienić manetkę, żeby obsłużyła większą ilość (przy mniejszej ilości zębatek, po prostu nie będzie się używać jednej pozycji manetki). Przerzutka może nie obsłużyć potem tego wolnobiegu , jeśli na starym dobrze się jeździło najprościej kupić taki sam. Ogólnie wolnobieg to słabe rozwiązanie i lepsza jest kaseta ale nie założysz jej bo trzeba do niej inną piastę. Najprościej będzie kupić taki sam jak masz teraz.
zekker Napisano 26 Kwietnia 2015 Napisano 26 Kwietnia 2015 Najlepiej kupić wolnobieg 6 rzędowy. Jak nie znajdziesz, to może być 7rz, ale nie wykorzystasz jednej koronki, chyba że zmienisz manetkę. Nie kombinuj z megarange, bo przerzutka nie obsłuży. Jeżeli nie masz narzędzi, to czeka cię spacer do najbliższego serwisu, w którym pewnie też mają wolnobiegi, więc wszystko na miejscu załatwisz. Wystarczy, że pójdziesz z kołem i odkręcą ci wolnobieg, założyć i dokręcić można bez narzędzi (najpierw ręką, a potem podczas jazdy, ewentualnie dajesz na najlżejsze przełożenie, zaciskasz tylny hamulec i napierasz na pedał). Problemy na jakie możesz trafić: -łańcuch jest na tyle rozciągnięty, że nie będzie współpracował z nowym wolnobiegiem, nowy łańcuch może nie chcieć współpracować z korbą i ją też będzie trzeba wymienić -regulacja przerzutki tylnej pewnie będzie potrzebna, najpierw dokręć wolnobieg, potem reguluj przerzutkę
Wino97 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Dzięki zekker za info, miałem dzisiaj spory problem z tym wolnobiegiem i nic nie zrobiłem, improwizacja na nic się zdała i jutro albo pójdę z kołem albo kupię narzędzia.Dziękuje wam za pomoc to chyba będzie na tyle, okaże się to niedługo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.