ramzes102 Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Mam okazję kupić rower z przerzutką shimano nexus 8 ale zauważyłem że podczas prowadzenia roweru do tyłu słychać rytmiczne, ciche stukanie w przerzutce. Podczas normalnej jazdy nic nie stuka, biegi ładnie się zmieniają. Czy tak ma być, czy raczej jest coś nie tak z przerzutką?
zekker Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 A jak zakręcisz pedałami do tyłu też słychać? Jeżeli tak, to wszystko w normie.
ramzes102 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Mam okazję kupić rower z przerzutką shimano nexus 8 ale zauważyłem że podczas prowadzenia roweru do tyłu słychać rytmiczne, ciche stukanie w przerzutce. Podczas normalnej jazdy nic nie stuka, biegi ładnie się zmieniają. Czy tak ma być, czy raczej jest coś nie tak z przerzutką? Pedałami do tyłu nie mogę bo mam hamulec w piaście.
zekker Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Mam bez hamulca ale powinna zachowywać się bardzo podobnie, czyli będzie stukać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.