Skocz do zawartości

[2800] Rower sportowy

daga989

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej :) proszę o pomoc w doborze nowego roweru.

180 cm, 65 kg. Rower powiedzmy do 2800.

Rama prosta, typ sportowy (hmmm nie wiem jaki to rodzaj, bez żadnych bagażników, itp ;)) do jazdy po asfalcie jak i na teren typu nadrzeczne laki, piachy, las ;)

W zeszłym roku jeździłam tak ok. 35 km 4xtyg, prędkość 21/h, łącząc asfalt z rożnym mniej lub bardziej wyboistym terenem

Jako ze mój rower niestety jest już troche za 'słaby' to proszę o pomoc w doborze czegoś nowego bo szczerze mówiąc niezbyt sie orientuje w tej fachowej terminologii dot rowerów i w firmach rowerowych :) Mam motte z ham. tarczowymi i shimano acera z której byłam zadowolona i miałam unibike który trzeszczał po roku użytkowania, chociaż był po serwisie, wiec raczej tej firmy już bym nie chciała.

Jeżdzę ogólnie dla przyjemności :)

Z góry dzięki za pomoc :)

• Mod Team
Napisano

Droga Dagmaro, przeniosłem i poprawiłem twój temat, liczę ze następnym razem napiszesz go poprawnie ( jak nie wiesz ja to TU sie dowiesz).

Odnośnie roweru ... twój opis jest mało konkretny, najlepiej będzie jak np wstawisz zdjęcie przykładowego roweru, który spełnia twoje kryteria. Wydaje mi sie ze szukasz czegoś co nazywa sie cross ale nie nie jestem pewny.

To ze twoj unibike trzeszczał to nie wina ze to unibike'a, tylko tego ze pewnie kosztował poniżej 2000 zł :P Unibike to dobra polska firma.

Rozważasz kupno używanego roweru z dużo wyższej półki ?

Napisano

Unibike również polecam, miałem, dużo znajomych ma - chwalimy sobie.

Szukasz albo roweru przełajowego albo własnie crossa. Ew. jakas hybyrda :P

Napisano

Crossowy :)

Unibike kosztował 1900, masz racje ponizej 2000, ale patrzac na to ze po roku trzeszczal a byl jezdzony w sumie jedynie w sezonie czyli przez 5 miesiecy to na pewno nie chce juz roweru tej firmy. Nie kazdego stac na rower za 10 tys i rowery za nizsza cene tez powinny byc do jazdy a nie tylko do patrzenia na nie.

Moze byc uzywany tylko chcialabym wiedziec na co patrzec kupujac go.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...