GrOcALs Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam , Posiadam rower Giant Expression(2012) http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/expression/9149/49215/#specifications i są w nim przerzutki SHIMANO Tourney TX51 i na tyle SHIMANO Tourney TX35 . Chciałbym się dowiedzieć czy jest sens zamiany na lepsze (JAKIE? do 100 zł obie) przerzutki i ewentualnie z jakim wydatkiem to się wiąże?
krism4a1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Cena tego roweru jest aktualna? Normalnie rzeźnia. Póki nie przejdziesz na napęd przynajmniej 8 rzędowy (chociaż nie wiem czy jest sens i nie lepiej już szukać 9rz) i tak nie odczujesz różnicy w pracy samych przerzutek. Pewnie można się zmieścić cenowo przy zakupie Altusa/Acery, ale wg mnie nie ma sensu, a zmiana na kasetę pociągnie nowe koło i manetki.
GrOcALs Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 To co mogę zmodyfikować w tym modelu aby odczuć komfort jazdy ? Kupiłem go za 400zł więc spokojnie nie dałbym więcej niż 500:)
seraph Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 A czego Ci teraz dokładnie brakuje podczas jazdy?
GrOcALs Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 Szybkości.. ale może dlatego ze przesiadłem się z kolarzówki.
krism4a1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Pod 7-rzędowy wolnobieg nic nie uzyskasz zmianą samej przerzutki, bo niskie klasy przerzutek nie różnią się aż tak żeby odczuwać coś zauważalnie. Natomiast zmiana na napęd o większej ilości "biegów" (bo wtedy będziesz miał przerzutkę o lepszej kulturze pracy) ciągnie za sobą zmianę całego napędu.
GrOcALs Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 A o jakiej kwocie mówimy razem z kosztem wymiany całego napędu ?
seraph Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 A no to się nie dziwię, bo świat zwolnił strasznie, ale zmiana przerzutek nic ci nie da, bo to tylko mechanizmy zmiany biegów. Masz na myśli zębatki pewnie (brakuje biegów?), ale żeby dodać cięższe przełożenia najlepiej jak wymienisz tylne koło na takie pod kasetę właśnie (minimum 8 biegów) - tam będzie najmniejsza 11 ząbków, a teraz masz 14 minimum. Druga sprawa, że musisz jeździć siłowo, bo przy takim kole i przełożeniu to spokojnie można się zbliżać do 50 km/h i nadal nie pedałować jak chomik. Poczytaj o kadencji i technice optymalnego pedałowania. Spójrz na kolarzy - żaden z nich nie ugniata jak piekarz ciasta, a wręcz płynie - głównie chodzi o wytrenowanie serca i płuc, a nie mięśni nóg (wbrew pozorom).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.