Skocz do zawartości

[fotelik z regulacją] Co kupić?

ezios

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W zeszłym roku doradziliście mi ogólnie dobry i tani fotelik rowerowy dla dziecka. Ale w tym roku muszę spełnić dodatkowy wymóg i zakupić z możliwością pochylania go do tyłu, aby dziecko mogło sobie uciąć drzemkę.

Ma być tani za nazwę nie mam potrzeby dopłacać, ale też i solidny aby ta regulacja działała i luzów nie łapała (za jakość dopłacę).

Może ktoś ma na sprzedaż używany. 

Proszę pisać ale tylko o mocowanych do ramy a nie bagażnika.

Za sugestie dziękuję.

Napisano

Tylko weź pod uwagę, że jazda ze śpiącym w foteliku dżieckiem jest bardzo uciążliwa. Na zakrętach i nierównościach w takich fotelikach śpiący maluch bezwładnie się buja we wszystkie strony i tył robi się bardzo niestabilny. Osobiście wole przeczekać te kilkanaście minut i jechać dalej jak się obudzi. 

Napisano

Przecież nie będę się ścigać. A jak dziecko mi padnie zmęczone to leżąc będzie miało wygodniej niż w sztywnym.

Ma ktoś może zdjęcia takiego fotelika ile się wychyla oparcie do tyłu.

Albo najlepiej dwa zdjęcia porównawcze może komuś zechce się wstawić.

Będę bardzo wdzięczny.

Napisano

Nie musisz się ścigać. Czasami zwykły 90 stopniowy zakręt może stwarzać duże problemy. :)

A zdjęcia są w googlach. Hamax sleepy i siesta, 20 stopni odchylenia:

ii_9721_1333363895844.jpg

ob_612174_collage1.jpg

filename=IMG_4708.JPG

3959672999_71f7a3014e.jpg

• 2 miesiące temu...
Napisano

Jeżeli zakładasz, że dziecko będzie spało, to musisz się także zaopatrzyć w specjalną poduszkę do spania - taki rogalik.

Obojętnie jak bardzo odchylisz fotelik do tyłu, to dziecku głowa i tak najpewniej opadnie do przodu, co nie jest wskazane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...