ezios Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 W zeszłym roku doradziliście mi ogólnie dobry i tani fotelik rowerowy dla dziecka. Ale w tym roku muszę spełnić dodatkowy wymóg i zakupić z możliwością pochylania go do tyłu, aby dziecko mogło sobie uciąć drzemkę. Ma być tani za nazwę nie mam potrzeby dopłacać, ale też i solidny aby ta regulacja działała i luzów nie łapała (za jakość dopłacę). Może ktoś ma na sprzedaż używany. Proszę pisać ale tylko o mocowanych do ramy a nie bagażnika. Za sugestie dziękuję.
zlaczka Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Poszukaj fotelików hamax. Używany nie będzie drogi, a jakość bardzo dobra.
relyt Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Tylko weź pod uwagę, że jazda ze śpiącym w foteliku dżieckiem jest bardzo uciążliwa. Na zakrętach i nierównościach w takich fotelikach śpiący maluch bezwładnie się buja we wszystkie strony i tył robi się bardzo niestabilny. Osobiście wole przeczekać te kilkanaście minut i jechać dalej jak się obudzi.
ezios Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 Przecież nie będę się ścigać. A jak dziecko mi padnie zmęczone to leżąc będzie miało wygodniej niż w sztywnym. Ma ktoś może zdjęcia takiego fotelika ile się wychyla oparcie do tyłu. Albo najlepiej dwa zdjęcia porównawcze może komuś zechce się wstawić. Będę bardzo wdzięczny.
relyt Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Nie musisz się ścigać. Czasami zwykły 90 stopniowy zakręt może stwarzać duże problemy. A zdjęcia są w googlach. Hamax sleepy i siesta, 20 stopni odchylenia:
ezios Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Dla potomnych. Siesta ma większy kąt odchylenia.
weland Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Jeżeli zakładasz, że dziecko będzie spało, to musisz się także zaopatrzyć w specjalną poduszkę do spania - taki rogalik. Obojętnie jak bardzo odchylisz fotelik do tyłu, to dziecku głowa i tak najpewniej opadnie do przodu, co nie jest wskazane.
ezios Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Tak jestem tego świadomy. Dzięki za przypomnienie. Teraz drzemki nie będą straszne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.