Skocz do zawartości

[owijka] Fizik Superlight Logo

marco1973

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://www.cyklomania.pl/fizik-owijka-superlight-logo-pomaranczowa,id4474.html

jakie Wasze opinie? nie ukrywam że owijka podoba mi się bardzo ze względów estetycznych - mój ulubiony kolorek przełamany otworkami i napisami. no ale wygląd to nie wszystko...

czy otworki mają jakieś zadanie poza wyglądem?

przy okazji pytanie jak to ewentualnie nawijać - ma być widać 2 rzędy otworów czy jeden?

Napisano

tak mi się wydaje ze chyba połowę trzeba kryć, czyli jeden rząd otworów zostawiać widoczny. jeśli chodzi o komfort to rozumiem że o grubość owijki i tym samym tłumienie chodzi? w opisach jest, że ma 2mm grubości...

Napisano

Mam Superlight Classic:http://www.fizik.it/accessories/bar-tapes/superlight/apple-green/, wzasadzie to samo, tylko ma 4 rzędy otworów, bez loga Fizik i jak dla mnie jest ok, wiadomo że nie jest dla tych którzy lubią mieć mięko, ale jeżeli jeździsz dużo w rękawiczkach i/albo lubisz jak jest twardo to bardzo fajna owijka, a co do nawijania to tak jak wyżej - zakrywasz połowę, jest trochę z tym zabawy w porównaniu z owijkami bez napisów/otworów, jeśli chcesz mieć wszystko równo, ale da się to zrobić estetycznie samemu.

Napisano

dziś odwinąłem z jednej strony starą założoną oryginalnie owijkę i była ona na zakład mniej więcej 1/3 dawana, czyli owijając tym Fizikiem należałoby zostawiać obydwa rzędy otworów widoczne. zresztą pasek z taśmą klejącą jest na środku a on musi być przyklejony do kiery, więc ten zakład mniej więcej 1/3 to jest właśnie to chyba...

Napisano

jak dasz na 1/3 to możesz skończyć z tą owijką za mostkiem.. ja bym jednak dawał bliżej 1/2, jeżeli włożysz w to trochę siły, to z połową kleju na kierownicy nie ma prawa się nic ruszyć,  i pamiętaj żeby te krótkie kawałki dać pod spodem..

Napisano

zobaczę najpierw na sucho jak to będzie wyglądało przy zakładce 1/3 i jakieś 45%. oczywiście po zakończeniu pracy poglądowe fotki wrzucę do podziwiania mam nadzieję ;-)

krótkie kawałki pod spodem czyli pod klamkami @m0rti?

Napisano

dziś dotarła owijka w kolorze pomarańczowym, ale od jej jaskrawości normalnie oślepłem (to tzw. POMARAŃCZ DROGOWY) i zastanawiam się czy czy nie wymienić na czarną :woot:

jak na fanatyka pomarańczu niepojęte...

przy okazji krótko i na temat

Napisano

ten filmik był w linku, który dałem wyżej.. myślałem, że go widziałeś :)  moja jabłkowa zieleń też jest żarówiasta ale pasuje do roweru, więc jeśli u Ciebie też z czegoś wynika ten pomarańczowy to nie kombinuj tylko owijaj ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...