marco1973 Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 http://www.cyklomania.pl/fizik-owijka-superlight-logo-pomaranczowa,id4474.html jakie Wasze opinie? nie ukrywam że owijka podoba mi się bardzo ze względów estetycznych - mój ulubiony kolorek przełamany otworkami i napisami. no ale wygląd to nie wszystko... czy otworki mają jakieś zadanie poza wyglądem? przy okazji pytanie jak to ewentualnie nawijać - ma być widać 2 rzędy otworów czy jeden?
tobo Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Nawijać tak jak wszystkie inne. Kryjąc otwory sporo nakładałbyś na siebie. Komfortowa - względne pojęcie, cienka na pewno.
marco1973 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Napisano 7 Kwietnia 2015 tak mi się wydaje ze chyba połowę trzeba kryć, czyli jeden rząd otworów zostawiać widoczny. jeśli chodzi o komfort to rozumiem że o grubość owijki i tym samym tłumienie chodzi? w opisach jest, że ma 2mm grubości...
m0rti Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Mam Superlight Classic:http://www.fizik.it/accessories/bar-tapes/superlight/apple-green/, wzasadzie to samo, tylko ma 4 rzędy otworów, bez loga Fizik i jak dla mnie jest ok, wiadomo że nie jest dla tych którzy lubią mieć mięko, ale jeżeli jeździsz dużo w rękawiczkach i/albo lubisz jak jest twardo to bardzo fajna owijka, a co do nawijania to tak jak wyżej - zakrywasz połowę, jest trochę z tym zabawy w porównaniu z owijkami bez napisów/otworów, jeśli chcesz mieć wszystko równo, ale da się to zrobić estetycznie samemu.
marco1973 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Napisano 7 Kwietnia 2015 dziś odwinąłem z jednej strony starą założoną oryginalnie owijkę i była ona na zakład mniej więcej 1/3 dawana, czyli owijając tym Fizikiem należałoby zostawiać obydwa rzędy otworów widoczne. zresztą pasek z taśmą klejącą jest na środku a on musi być przyklejony do kiery, więc ten zakład mniej więcej 1/3 to jest właśnie to chyba...
m0rti Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 jak dasz na 1/3 to możesz skończyć z tą owijką za mostkiem.. ja bym jednak dawał bliżej 1/2, jeżeli włożysz w to trochę siły, to z połową kleju na kierownicy nie ma prawa się nic ruszyć, i pamiętaj żeby te krótkie kawałki dać pod spodem..
marco1973 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 zobaczę najpierw na sucho jak to będzie wyglądało przy zakładce 1/3 i jakieś 45%. oczywiście po zakończeniu pracy poglądowe fotki wrzucę do podziwiania mam nadzieję ;-) krótkie kawałki pod spodem czyli pod klamkami @m0rti?
m0rti Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 krótkie kawałki pod spodem czyli pod klamkami @m0rti? tak, na tych obejmach mocujących klamki
marco1973 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 dziś dotarła owijka w kolorze pomarańczowym, ale od jej jaskrawości normalnie oślepłem (to tzw. POMARAŃCZ DROGOWY) i zastanawiam się czy czy nie wymienić na czarną jak na fanatyka pomarańczu niepojęte... przy okazji krótko i na temat
m0rti Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 ten filmik był w linku, który dałem wyżej.. myślałem, że go widziałeś moja jabłkowa zieleń też jest żarówiasta ale pasuje do roweru, więc jeśli u Ciebie też z czegoś wynika ten pomarańczowy to nie kombinuj tylko owijaj
marco1973 Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Napisano 11 Kwietnia 2015 odesłałem, bo ja aż tak oczonego pomarańczu to bym na rowerze nie zniósł...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.