pokerman9 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 stwierdzam jak mam dac za amor 600paczek i miec alivio w osprzecie to zdecyduje sie na wersje z deore. zobaczymy ile mi znizki dadza,strasznie sie z nimi targuje w szczycie sezonu ogolnie to nie chcieli slyszec o znizkach bo model na AL sprzedaje sie takze nie daja rady go montowac i ma byc dzis lub jutro dostepny. Gravity DR za 2650 dobra cena?
Rulez Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Cena do przyjęcia, zważywszy, że to środek sezonu. Rower równo wyposażony, bez oszczędności na korbie czy przedniej przerzutce.
pokerman9 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 ciezko było ale sie udało...czekam na wyplate i zamawiam. jak sie żona dowie ze 650zł przekroczony budżet to mi głowe urwie. caly czas mysle o wersji AL czy aby mi nie wystarczy,bo DR bedzie az nadto.
Rulez Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Niby nowe Alivio ma poziom działania jak Deore, jednak w Deore masz już napęd 10 rzędowy, więc nowsze rozwiązanie, łatwiej o elementy do stopniowego upgrade.
pokerman9 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 z góry przepraszam ze tak zasmiecam ten temat ale mam dylemat aktualnie mam taki osprzęt w rowerze/napęd 3x8 korba SHIMANO FCM-311 / kwadrat menatki SHIMANO ACREA ASTM360 przerzutka tył SHIMANO ALIVIO RD-M430 przerzutka przod SHIMANO ALIVIO FD-M412 kaseta SHIMANO CS-HG41 łańcuch SHIMANO CN-HG40 zastanawiam sie jak to sie ma do tego co jest w Gravity AL ?? działanie bedzie porównywalne,przez co warto bedzie dołożyć do DR?? ta 10tke nie bede raczej w stanie wykorzystac. 2x wypad w jakies góry tak to jazda po roztoczu
Rulez Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisałem powyżej . Gdyby moja żona wiedziała ile wydałem na niektóre komponenty rowerowe, to szybko by je odzyskała za pomocą zrealizowania mojej polisy na życie ...
pokerman9 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 jak myslicie czy to "nowe" alivio ma szanse działać 3-sezony (ok.6kkm) tak zebym poza czyszczeniem nie musial w nie zagladac? z drugiej strony kusi mnie deore i jego b. dobra praca w tych warunkach w jakich bede jezdzil. za 2150 sprzedadza AL z xcr-em(chociaz czy ma sens jak bedzie dzialal nie wiele lepiej niz xcm) do tego chcialbym zmienic heble na deore 615tki i tyle by bylo ze zmian w tym roku,ewentualnie opony na na RK 2,2 jesli kupie DR bedzie to juz moj max budżet.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.