Skocz do zawartości

[do 2500] rower MTB 26 lub 27,5

tomo71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

stwierdzam jak mam dac za amor 600paczek i miec alivio w osprzecie to zdecyduje sie na wersje z deore.

zobaczymy ile mi znizki dadza,strasznie sie z nimi targuje w szczycie sezonu :whistling:

ogolnie to nie chcieli slyszec o znizkach bo model na AL sprzedaje sie takze nie daja rady go montowac i ma byc dzis lub jutro dostepny.

Gravity DR za 2650 dobra cena?

Napisano

Cena do przyjęcia, zważywszy, że to środek sezonu. Rower równo wyposażony, bez oszczędności na korbie czy przedniej przerzutce.

Napisano

ciezko było ale sie udało...czekam na wyplate i zamawiam. :027:

jak sie żona dowie ze 650zł przekroczony budżet to mi głowe urwie. :woot:  :devil:  

caly czas mysle o wersji AL czy aby mi nie wystarczy,bo DR bedzie az nadto. :icon_question:

Napisano

Niby nowe Alivio ma poziom działania jak Deore, jednak w Deore masz już napęd 10 rzędowy, więc nowsze rozwiązanie, łatwiej o elementy do stopniowego upgrade.

Napisano

z góry przepraszam ze tak zasmiecam ten temat ale mam dylemat :icon_confused:

aktualnie mam taki osprzęt w rowerze/napęd 3x8

korba                       SHIMANO FCM-311 / kwadrat

menatki                   SHIMANO ACREA ASTM360

przerzutka tył           SHIMANO ALIVIO RD-M430

przerzutka przod      SHIMANO ALIVIO FD-M412

kaseta                     SHIMANO CS-HG41

łańcuch                   SHIMANO CN-HG40

zastanawiam sie jak  to sie ma do tego co jest w Gravity AL ?? 

działanie bedzie porównywalne,przez co warto bedzie dołożyć do DR?? :wallbash: 

ta 10tke nie bede raczej w stanie wykorzystac.

2x wypad w jakies góry

tak to jazda po roztoczu

Napisano

Napisałem powyżej .

Gdyby moja żona wiedziała ile wydałem na niektóre komponenty rowerowe, to szybko by je odzyskała za pomocą zrealizowania mojej polisy na życie ...

Napisano

jak myslicie  czy to  "nowe" alivio ma szanse działać 3-sezony (ok.6kkm) tak zebym poza czyszczeniem nie musial w nie zagladac?

z drugiej strony kusi mnie deore i jego b. dobra praca w tych warunkach w jakich bede jezdzil.

za 2150 sprzedadza AL z xcr-em(chociaz czy ma sens jak bedzie  dzialal nie wiele lepiej niz xcm)

do tego chcialbym zmienic heble na deore 615tki i tyle by bylo ze zmian w tym roku,ewentualnie opony na na RK 2,2

jesli kupie DR bedzie to juz moj max budżet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...