ziemian Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam Kupiłem ramę i do niej były dodane stery FSA. Problem polega na tym, że te stery są nie kompletne i nie za bardzo wiem jaki jest to dokładnie model. Do sterów posiadam to co na foto i oczywiście bieżnie wraz z łożyskami w ramie: http://zapodaj.net/073e916c41a50.jpg.html Czyli są bieżnie, łożyska, podkładki dystansujące, górna uszczelka, redukcja, dekielek ze śrubą. Czego brakuje i czy można ewentualnie dokupić to gdzieś ??? Można ściągnąć łożyska z bieżni wewnątrz ramy ??? Są to łożyska maszynowe, próbowałem to zrobić bo słyszę że jest tam trochę piasku, ale nie bardzo chcą zejść.
pankierownik Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Na moje oko to brakuje jedynie bieżni na widelec. To są chyba FSA Orbit Z No.9Łożyska można wyciągnąć z misek.Bieżnię na widelec można dokupić, upewnij się że pasuję do łożysk. W tych sterach powinny być 36° x 45°
BajkowiecxD Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Rozumiem że miski, z łożyskami masz w środku ramy?Niżej, zdjęcie kompletnych sterów, takich jak masz
ziemian Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 Tak miski z łożyskami są w środku ramy. Czyli rzeczywiście wychodzi na to, że brakuje tylko bieżni na widelcu. Co prawda mam jakąś bieżnię na widelcu, ale jest to bieżnia ze starych sterów na łożyskach kulkowych jeszcze. Co zrobić z tym teraz ??? Gdzie można kupić nową bieżnię na widelec do tych sterów, a może spasuje ta bieżnia co mam od starych sterów ??? Czy takie łożyska będą dobre na wymianę: http://allegro.pl/lozysko-maszynowe-stery-zintegrowane-1-1-8-neco-i5229523516.html Czy nie bardzo bo te są do sterów zintegrowanych, a te moje są pół-zintegrowane ??? Co radzicie zrobić żeby to poskładać w jedną całość ???
BajkowiecxD Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Skoro masz łożyska to po co kupować nowe? Samą bieżnie musisz dokupić, ale odrazu mówię że cięzko ją zdobyc. Ps. zobacze u siebie, bo chyba mam taką do maszynówek
Mod Team michuuu Napisano 3 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2015 a może spasuje ta bieżnia co mam od starych sterów ??? Od wianków nie pasuje. Przy poszukiwaniu bieżni warto popatrzeć jaki kąt mają łożyska co by pasowało.
tobo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Masz u siebie w mieście serwis/sklep? Idź, zapytaj. Ja u siebie mam tego dużo z nowo montowanych sterów, jeśli zakładam je w miejsce już będących na maszynach, bo "bieżnia" z reguły nie wymaga zmiany. Serwisy powinny to mieć z tego samego powodu.
ziemian Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Mam w sumie jeden porządny sklepo- serwis u siebie w mieście, ale dziś akurat lipa bo zamknięte mieli. Wolałbym jednak to załatwić sam bo oni nawet jak to będą mieli, to wątpię czy mi to sprzedadzą bo zawsze wszystko dawałem do nich do robienia, a teraz sam cały rower od początku składam dlatego wiadomo o co chodzi, a już jakiś tydzień temu u nich byłem żeby mi odkręcili korek naprężenia wstępnego w Suntourze to najpierw jak dzwoniłem to mówili że mają taki klucz, jak przyjechałem z samym amortyzatorem to nagle się okazało, że jednak nie mają i musiałem kupować klucz Bajkowiec zaglądnij może akurat byś mi mógł pomóc z tą bieżnią
BajkowiecxD Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Pisałem już pw, ale napiszę jeszcze tutaj Mam bieżnie nową od sterów accent airplane, nie nacinana, ale własnie, może któryś bardziej doświadczony kolega by nam podpowiedział czy będzie pasowac?
MMMAAACCC7 Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 z reguły nie nacięta= do kulek, albo wklejona na sterówkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.