Skocz do zawartości

[planowanie trasy] Z Poznania do Torunia na pierniczki :)

boogeyman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam małą misję przejechać się z Poznania do Torunia :) dystans nie jest jakiś super długi, ale problemem jest trasa. W planach miałem Gniezno i Włocławek ale jak dzisiaj samochodem przejechałem się tą trasą to... Podziękuję, nie jestem samobójcą ;)

Tak więc pytanko do Was, czy macie może jakaś sprawdzoną trasę? Nawierzchnia jak najtwardsza, będę jechał MTB, więc kawałek lasami też może być :)

Pozdrawiam

Napisano

Do Gniezna możesz spróbować dojechać trasą serwisową (nie wiem jak to inaczej nazywać ;p). Ale wzdłuż trasy S5 jest taka droga dwukierunkowa, raczej średnio uczęszczana. PKS w sobotę o 8.00 rano nią jedzie i często tam rowerzystów widziałem - wydaje się w miarę bezpieczna ;) 

Napisano

Od Gniewkowa możesz odbić w lewo na Cierpice i przeciąć drogę nr 15 na Nieszawkę. Alternatywa to odbicie w prawo i przebicie się przez poligon.

Napisano

Dzięki. To właśnie ma być jednodniowy wypad, dojechać do Torunia, pokręcić się po mieście i powrót pociągiem. Ale fajny pomysł na trasę, w tym roku mam inne plany na wielodniowy wypad, ale może za rok przejadę się nim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...