Skocz do zawartości

[Hybryda] do około 5k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich jako nowy członek forum.

Miałem w życiu parę rowerów ale zwykle nie przekraczałem kwoty 1000zł bo uważałem to za zbędne. Parę dni temu kolega dał mi się przejechać swoim silverback scento 1 z wymienioną częścią osprzętu na deore xt(spisuje z pamięci) i zrozumiałem, że warto zapłacić za jakość.

Poszukuję roweru hybrydy(jeśli mylę nazwę to chodzi mi właśnie o taki jak wyżej wymieniony) do około 4-5k ale jest to płynna granica.

Zamierzam jeździć 70/30 po mieście(ścieżki rowerowe i ulica) / dłuższe wypady po asfalcie. Byłbym zadowolony gdyby wstrząsy były dobrze tłumione a jednocześnie czuć by było kontakt z rowerem. Mile widziane ładne malowanie chociaż to kwestia gustu.

Co moglibyście mi polecić? Czy ktoś ma doświadczenia z SB scento 1, co o nim uważa? Jako, że komfort jest dla mnie ważny to może starke 1? Oczywiście będę wdzięczny za wszystkie propozycje, nie ograniczając się do tej firmy.

Pozdrawiam

Damian

Napisano

Czy ktoś ma doświadczenia z SB scento 1, co o nim uważa?

Osobistego doświadczenia z nim nie mam, ale patrząc na specyfikację to:

-cienkie opony 25 mm nadają się jedynie na równiutki asfalt

-trójrzędowa korba w takim rowerze, użytkowanym na płaskim terenie nie jest potrzebna, lepszy będzie napęd 2x10 (zawsze to prościej i lżej)

-gruba sztyca 31,6mm + aluminiowa rama + cienkie opony = będzie mocno kopać w tyłek na nierównościach

Propozycja ode mnie:

http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/multi-use/sirrus/sirrus-elite-carbon-disc#specs

Realnie kupisz go poniżej 5000. Warto dla ramy, a i sam osprzęt również da radę.

Napisano

Witam wszystkich jako nowy członek forum.

Miałem w życiu parę rowerów ale zwykle nie przekraczałem kwoty 1000zł bo uważałem to za zbędne. Parę dni temu kolega dał mi się przejechać swoim silverback scento 1 z wymienioną częścią osprzętu na deore xt(spisuje z pamięci) i zrozumiałem, że warto zapłacić za jakość.

Poszukuję roweru hybrydy(jeśli mylę nazwę to chodzi mi właśnie o taki jak wyżej wymieniony) do około 4-5k ale jest to płynna granica.

Zamierzam jeździć 70/30 po mieście(ścieżki rowerowe i ulica) / dłuższe wypady po asfalcie. Byłbym zadowolony gdyby wstrząsy były dobrze tłumione a jednocześnie czuć by było kontakt z rowerem. Mile widziane ładne malowanie chociaż to kwestia gustu.

Co moglibyście mi polecić? Czy ktoś ma doświadczenia z SB scento 1, co o nim uważa? Jako, że komfort jest dla mnie ważny to może starke 1? Oczywiście będę wdzięczny za wszystkie propozycje, nie ograniczając się do tej firmy.

Pozdrawiam

Damian

Rama przełajowa, osprzęt Shimano 105, widelec karbon, sztyca karbon, ponadto można konfigurować np założyć opony Conti 42 mm dla większego komfortu, zmienić siodełko itd

http://www.rosebikes.pl/bike/rose-pro-dx-multicross-2000-778656/aid:778687

Napisano

Oglądałem już specialized(wypadł gorzej do SB Scento 1) a szukam możliwości przejechania się resztą.

Dziękuje wam za pomoc i życzę wesołych świąt ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...