Skocz do zawartości

[filmik] a kto tak potrafi?

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Freecoaster - montowany najczesciej w rowerach typu BMX. Piasta z freecoasterem ma wlasciwosci takie ze gdy rower jedzie do tylu korba stoi w miejscu , nie kreci sie , a do przodu normalnie.

Napisano

Nie jestem pewien,ale ten rower na którym ta dziewczyna ćwiczy to cyrkowy sprzęt.Dawno temu w telewizji widziałem takie tricki.Własnie w cyrku.

Napisano

Tam z kolei to dziala na jeszcze innej zasadzie. Owszem rowery w cyrku maja freecoaster ale maja tez ostre kolo. Tzn ze gdzy rower jedzie do tylu pedaly stoja w miesjcu ale gdy jedzie do przodu kreca sie caly czas bez wzgledu na to czy sie pedaluje czy nie. :033:

Napisano

Skubana! Chyba znalazłem żonę:D Niech mi ktoś powie czy do normalnego roweru dualowego z kasetą 8ką można wsadzić takiego freecoastera? Bo to całkiem fajne jest wydaje mnie się. I w zasadzie to że korba się kręci jak się prowadzi do tyłu przeszkadza mi nawet jak wyciągam rower z piwnicy nie mówiąc już o ewentualnym świrowaniu. Pozdrawiam

Napisano

Szczerze mówiac to nie spotkalem sie z freecoasterem na 8-ke ale nie mowie ze takich nie ma. Mozliwe ze sa, ale zapewne drogie , ciezkie i trudno dostepne.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sorry za pomyłkę, a tak poza tym wydaje mi się że freecoaster raczej do SS pasuje, podobo średnio z ich wytrzymałością i dostępnością.

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...