Skocz do zawartości

[trzaski] Wymienilem lancuch, suport, korbe i NIC!

turysta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to co tu zrobic :) aby ich nie bylo

Ja się poddaje i wymieniam ramę. Jak się pojawią po wymianie to kupuje pistolet i palne sobie w łeb ;) (czarny humor)

Myślę, że wszystko co możesz zrobić zostało już tu wymienione. Jeśli nic nie pomaga to naprawdę mogła zacząć pękać rama.

Pozdrawiam

Napisano

Zobacz czy masz wszystkie szprychy w kołach równo naciagniete i czy to nie jest osłonka w tylnim kole co oddziela keasete od szprych. A jak nie to jeszcze pomysle co to moze byc.

Napisano

SPD to ja ni mam i chyba mić ni będę :)

Szprychy mi zawsze lekko sie ruszaly, nie byly naciagniete na maxiora.

P.S Dziekuję Wam bardzo za chęć pomocy.

Napisano

Ja mam trzask jak podskocze na pedealach i nastepny po obrocie korby o 180` :) i tak w kolko... chyba zostaje rama, bo mam sup i korby truvativ, pedaly ns a caly naped po wymianie

Napisano

Jestem już w 100% przekonany że trzaski dochodzą z przedniej częsci roweru. Jutro rozbiore stery. Przeczyszcze i nasmaruje je. Przy okazji zobacze czy nie jest nigdzie pęknięta rama.

To jest strasznie dziwne. Trzeszczy tylko przy pedałowaniu a dźwięki dobiegają z przodu :035:

Napisano

przyjzyj się takim pierdołom jak , miejsce na bidon, licznik i inne pierdoły,. a moze amorek?? muwiles ze jak jedziesz po wertepach na stojąco to trzaski są większe,moze cos ci pekło w sirodku???? a moze smarowanie jest hujowe??? ( a moze ci junior dobija :):D:D: )

a sprubuj jeszcze przełozyc ramke do innego osprzetu , i osprzet do innej ramki , przejedz sie na dwuch i zobacz w kturym strzela , jak na osprzecie to jeszcze mozna cos wymienic , a jak na ramce to huff , good bye , przepraszam za wulgaryzm!!!!!

Napisano

No koledzy. Tak dłużej być nie mogło i pojechałem z rowerkiem do serwisu.

Fachowcy fachowym językiem ożeki iż jest to ROZSZCZELNIENIE RAMY. Jutro oddaje rower do serwisu a oni go wyślą kurjerem do producenta Kelly's.

Powiedział że będzie to trwało do 3 tygodni (od oddania roweru do serwisu do jego odebrania).

Powiedział jeszcze że rama będzie klejona żywicą lub wymieniona rama na nowiusieńką :D

Nie mogę się pogodzić że aż 3 tygodnie bez roweru!!!! :D

Napisano

Nie mogę się pogodzić że aż 3 tygodnie bez roweru!!!! B)

to czekanie jest z tego wszystkiego najgorsze, ale przynajmniej dostaniesz nową ramkę za darmo :D

a w którym miejscu rama się rozszczelniła?

Napisano

Miałem dokładnie to samo, trzeszczało jak był większy nacisk na prawa korbę, wcześniej wymieniłem suport na nowy i nic. Potem rozebrałem na części tylna piastę i od strony zębatek dostało się trochę wody i jak to woda, spowodowała lekkie zardzewienie bieżni. Wyczyściłem dokładnie ze smaru (benzyną ekstrakcyjna) i prze polerowałem na polerce żeby rdza zniknęła, nasmarowałem (smar FL teflonowy) poskładałem i jest cacy, a jeszcze igle przeleciałem lekko TAWOTEM i jak zarazie jest cicho

Napisano

w którym miejscu rama się rozszczelniła?

Dokladnie serwisant nie wiem, zaznaczylem na zdjęciu:

Może fotka tego nie oddaje, ale rozszczelnila sie na styku ramy ktora leci od suportu do sterów lub od suportu do siodełka.

A rowerek jak mówił to pojedzie do Czech lub Słowacji.

No ja nie moge!! Chyba pójde sie powiesić!!

Zadzwonił do mnie dzisiaj ten serwisant i powiedział mi, że naprawa bedzie trwała do polowy października!!! Myślałem że go zabije przez sluchawke!!

Ale z drugiej strony powiedział, że będę miał nową ramę i dla tego tak dlugo trza czekać ;)

Napisano

Wiesz to może być praktycznie wszędzie. Trzeszczenie może się przynosi od haka przerzutki do sterów. Więc trzeszczeć może na haku a słyszeć możesz na starych czy suporcie.

Napisano

U mnie powodem trzaskow byl.....koszyk na bidon ;) po tym jak zaczął skrzypiec to go w koncu wyczailem :].... caly popękał ;p. Alu giant, teraz kupuje specialized-a z tworzywa ponoc mocny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...