Rico_87 Napisano 18 Marca 2015 Napisano 18 Marca 2015 Witam serdecznie. Nazywam się Łukasz i jestem tu nowy Koledzy potrzebuję pomocy przy wyborze jednego z trzech modeli, które sobie upatrzyłem. Mam 176cm wzrostu, waga ok. 80kg. Rower głównie będzie mi służył do jazdy po miescie, jakieś 20km dziennie. Co jakiś czas,szczególnie w lato jakieś cotygodniowe wypady w góry, do lasu. Modele jakie do tej pory oglądałem to: 1. ROCKRIDER 520 B'TWIN 2. ROCKRIDER 500 S B'TWIN 3. Giant Talon Cena jak widać w granicach 2000zł. -Pierwszy kandydat ze sklepu Decatlon, nie znam tej marki, dlatego podchodze do niej z dystansem. Rower wizualnie fajniy, hamulce hydrauliczne, osprzęt moim zdaniem wporządku. -Drugi również ze stajni Decatlon'a, ten model szczególnie przykuł moja uwagę ze względu na swój wygląd. Droższy o całe 100zł od pierwszego, lecz ze zwykłymi hamulcami tarczowymi. Obydwa te modele mają dośc dobre opinie na stronie sprzedawcy. -Trzeci rower to marka chyba znana każdemu, dorwałem go dziś w Intersporcie, Pan w obsługi bardzo zachwalał ten model, leciutka rama, hamulce hydrauliczne. Na wszystkie modele dożywotnia gwarancja, w przypadku sklepu Decatlon gwarancja na ramę,mostek,kierownice, Giant rama. Nie chciałbym przekroczycn tej sumy, bowiem zaczynałem od 1500zł, a skończy się jak zwykle Liczę na wasze opinie, dotyczących samego użytkowania, jak i osprzętu. A może ktoś poleci mi coś innego, nie z mojej listy, za to w w/w przedziale cenowym.
Rico_87 Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 Dzis znalazłem jeszcze jeden rower czyli Kelly's Spider: http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2015/gorskie/hardtail-27-5/spider-30-black-toxic/black#.VQ1wK_mG-jP osprzęt ten sam co w Giancie. Teraz w grę wchodzą tylko dwa rowery, albo Giant, ale Kelly's.
Rico_87 Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 Tak jak napisałem wyżej, codzienny dojazd do pracy, a w weekendy opcja góry i lasy
Avatarus Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Tutaj masz jeszcze trochę lepszego Kellys'a - http://sport-bike.eu/gorskie-26/kellys-oxygen-shadow-gold - na plus dla niego, lepszy amortyzator o dwie półki XCT>XCM>XCR (oprócz tego modelu z decathlonu) i napęd 9-cio rzędowy wyposażony w lepsze komponenty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.