Skocz do zawartości

[2500-3200] MTB 27,5 lub 29

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja już wybrałem dla siebie rower ;) dzięki za pomoc szczególnie Tobie kolego rodszyld69. Zdecydowałem się na kupno roweru HAIBIKE Attack RX 27.5 i w przyszłym tygodniu go zamawiam. Może uda się jeszcze coś utargować z ceny ;).

Pozdrawiam!

Napisano

Ja się waham pomiędzy Kross'em a Focus'em. Zastanawia mnie jeszcze aspekt serwisowania i gwarancji. 

Focusa kupiłbym w sklepie gdzie jest od razu serwis więc mam wszystko w jednym miejscu a co z rowerem kupionym przez internet ? Trzeba wysyłać ?

Napisano

No i to jest duży problem :/

Zdecydowałbym się na Focusa ale faktycznie ta mechaniczna blokada amortyzatora będzie mnie prześladowała...

Jakie by były koszty wymiany amorka na lepszy ? Nie wiem czy koniecznie powietrzny ale żeby miał chociaż tę hydrauliczną blokadę (o blokadzie w manetce już nie wspomnę ;) )

Napisano

Zdecydowałbym się na Focusa ale faktycznie ta mechaniczna blokada amortyzatora będzie mnie prześladowała
prześladować Cię nie będzie, jedynie jak będziesz chciał zablokować amortyzator to się zatrzymasz i włączysz blokadę. Ja nigdy nie blokuję amortyzatora, jeżdzę cały czas na odblokowanym i w niczym mi to nie przeszkadza.
Napisano

Dzięki za wskazówki. Myślę, że za taką cene nic lepszego na miejscu nie znajdę. 

Szkoda mi tego Kross'a ale jeżeli mam wybór to wolę kupić rower w miejscu gdzie jest od razu serwis.

Rozmiar ramy XL w focusie będzie ok przy wzroście 200cm?
Napisano

Tak sobie teraz myśle a co jeżeli ktoś kupi przede mną tego Focusa ?

SCOTT SPORTSTER 30 będzie dobrą alternatywą ?

Napisano

Przy takim wzroście zdecydowanie polecam koła w rozmiarze 29", ale 27.5 też będzie komfortowe. Najlepiej zainwestować kilka godzin i wybrać się do sklepu, aby przejechać się na względnie podobnych rowerach i zobaczyć który rozmiar koła odpowiada Ci bardziej...

Warto się w to bawić do, póki co, jazdy rekreacyjnej?

Przy zakupie roweru może być taniej... późniejsze zmiany osprzętu to często większy wydatek.

Napisano

Bardzo liczę na rabat, oby jak największy. 

Wraz z oddaniem starego roweru jakiś czas temu pozbyłem się również wszystkich akcesorii także czeka mnie kupowanie wszystkiego od początku...

Do tego też chciałbym zakupić na początek coś z odzieży. 

Sumka się zbiera :P

Napisano

Myślę. że na początek starczy jakaś potówka do tego koszulka/lekka bluza no i spodenki/spodnie. Pogoda, mam taką nadzieję, będzie się już tylko polepszać ;)

W decathlonie nie widziałem tylko ciekawych bluz ale to szczegół.

Napisano

Co sądzicie?
Rowery na podobnym poziomie, jedynie amortyzator lepszej klasy jest w RX 27,5".

Będę w większości jednak jeździć po asfalcie i trochę po lasach i drogach żwirowych
Szczerze mówiąc do takiej jazdy wybrałbym dobrego crossa ale to Twój wybór. Mając do wyboru rowery na kole 29" i 27,5"  podobnych klas wybrałbym 29", zwlaszcza do terenu po którym będziesz jeździł.
Napisano

Też mi każdy odpowiadał cross cross cross i kupiłem crossa, a później siadłem na 29tce znajomego.

Sorry ale na żwirze czy w lesie na 29 jeździ się nieporównywalnie wygodniej. Takie jest moje zdanie.

http://www.sportpoint.pl/pl/cube/7128-rower-cube-attention-29-black-white-red-2015.html#/rozmiary_rowerow_w_calach-19

tego typu Cube Attention w różnych wariantach osprzętu są do wyrwania w różnych sklepach poniżej 3200

EDIT

podobny w 27,5

http://www.sportpoint.pl/pl/cube-275/5281-cube-attention-275-greynblacknblue-2014-503003.html

Napisano

Ja jednak decyduje się na crossowy.

A co do tego evadob to sklep nie bardzo chce mi dać zniżki. Cena 2974, niby zniżka w tym jest za starszy rocznik ale to raczej jest oczywiste. Drogo :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...