Skocz do zawartości

[pedały] SPD + platforma

scotek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja osobiście wybrałbym A530 - IMO najbardziej praktyczne i cena jeszcze do zaakceptowania. M324 są dla mnie za szerokie chociaż też je możesz wziąć pod uwagę chociażby z uwagi na niższą cenę. MX80 to pedały bardziej do downhillu i są bez SPD, a T780 z kolei to wyższa klasa i wyższa cena - IMO trochę szkoda na początek.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Cześć, podepnę pytanie do tego tematu, bo wyszukiwarka po haśle click'r znajdowała mi same zamknięte.

1. Czy do pedałów spd shimano XT 780 lub nowszych 8000 da się podepnąć buty w systemie shimano click'r - tzn. czy bloki click'r są kompatybilne z tymi pedałami?

2. Jeżeli odpowiedź na punkt 1 brzmi NIE to czy faktycznie bloki 56 są kompatybilne z tymi pedałami i czy są faktycznie wielokierunkowe w wypinaniu tak jak te systemu click'r?

pzdr Alkir

Napisano

Skoro widzę taką tematykę to podepnę się z pytaniem.

Czy w takich pedałach można postawić swobodnie but MTB z blokiem na części platformowej czy będzie się slizgać?

Których pedałów można swobodnie używać na części platformowej z butem MTB z blokiem? Nie chodzi mi o zasadność takiej jazdy, tylko o wygodne użytkowanie w takiej konfiguracji.

Napisano

Jak na pierwsze pedały to wszyscy celujecie za wysoko i niepotrzebnie upieracie się przy tych turystykach. Naprawdę nie znam osoby która spróbowała jazdy w spd i chciała dalej jezdzić w platformach.

Dojazd do pracy? Można mieć w szafce drugie buty ;)

Napisano

a ja wlasnie kupilem wspomniane a530 jestem mega zadowolony. Samo spd nie takie straszne, jak maluja. Troche regulacji, nowych nawykow, zmiana myslenia o pedalowaniu i roznica zauwazalna.

A platforma? Zaskakujaco dobra i wygodna, jak na takie rozwiazanie. Czasami trzeba dojechac gdzies na szybko, na tenisa, do sklepu, cokolwiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...