ahnes Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Cześć, Chciałabym kupić swój pierwszy rower crossowy, do jazdy bardzo rekreacyjnej. Krótkie trasy, najczęściej kilka km do pracy i z powrotem, plus okazjonalnie lajtowe wypady ok.30km w weekend. Głównie ścieżki rowerowe, rzadziej leśna/polna ścieżka. Nie zamierzam jakoś specjalnie jeździć po ciemku czy w deszczu więc myślę że osprzęt aż tak się nie przyda, stąd wybór padł na crossa. Nie mam zbyt dużych wymagań, nie chciałabym tylko kupić czegoś co się zaraz rozleci. Mam 178cm wzrostu, 80cm noga. Póki co trafiłam na Krossa, np. Evado 1.0, 19'', rozmiar DL - 1399zl. Czy opłaca mi się inwestować w coś lepszego biorąc pod uwagę stan początkujący i ilość jeżdżenia?
bartezz Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Myślę że ciekawym rozwiązaniem dla Ciebie będzie Kands Maestro. Dostępny w internecie ale sprawdzony i mający bardzo dobre opinie rower. Jest w wersji damskiej i męskiej, Zależy jaka rama Cię interesuje.
MarcinGoluch Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Zerknij na Liv Rove 3. Liv to marka stworzona przez Gianta specjalnie dla Kobiet. Ramy sa nieco przeprojektowane i w zabójczych kolorach.
Shiryu Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Evado poniżej wersji 4.0 nie opłaca się nikomu W tej cenie dostaniesz też np. Northteca Caledon (http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db)
ahnes Napisano 10 Marca 2015 Autor Napisano 10 Marca 2015 Dzięki za sugestie! Myślę że zdecyduję się na Kands Maestro - jest tani a poczytałam że ma dobre opinie. Tak jak pisałam, nie mam zbyt dużych wymagań więc myślę że jako pierwszy rower wystarczy w zupełności Nie wiem jeszcze czy lepsza będzie wersja damska czy męska. W spódnicy jeździć nie zamierzam a jakoś nigdy nie miałam problemu z wchodzeniem na męskie modele. Jest jakakolwiek różnica w jeździe?
Pablo59 Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Rama męska słynie z potężnej długości - ale przy twoich parametrach na 19" spokojnie powinnaś dać radę
ahnes Napisano 10 Marca 2015 Autor Napisano 10 Marca 2015 A jak wygląda sprawa z siodłem - znalazłam aukcje na których są raz takie, raz takie. Które siodło będzie lepsze? Vader czy Eden T3? http://allegro.pl/rower-28-kands-maestro-szybki-cross-damka-kurier0-i5144018009.html http://allegro.pl/rower-kands-maestro-2014-alivio-2-kolory-leczna-i5135072408.html
zientas Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Różnica w ramach polega na tym że zsiadając z roweru przy ramie męskiej możesz się w nią uderzyć kością łonową.
bartezz Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Nie wiem jeszcze czy lepsza będzie wersja damska czy męska. W spódnicy jeździć nie zamierzam a jakoś nigdy nie miałam problemu z wchodzeniem na męskie modele. Jest jakakolwiek różnica w jeździe? Mojej małżonce lepiej się jeździ i bardziej podoba rama męska:) Myślę że na obu dasz radę. Pytasz o siodełko. Jak będziesz czuła duży dyskomfort to zawsze możesz dokupić damskie. Porównując Twój zakładany budżet i cenę poleconego przeze mnie Kandsa uwierz mi że zostanie na bardzo dobre siodełko:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.