Skocz do zawartości

[do 2000] cross dla początkującej dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Chciałabym kupić swój pierwszy rower crossowy, do jazdy bardzo rekreacyjnej. Krótkie trasy, najczęściej kilka km do pracy i z powrotem, plus okazjonalnie lajtowe wypady ok.30km w weekend. Głównie ścieżki rowerowe, rzadziej leśna/polna ścieżka. Nie zamierzam jakoś specjalnie jeździć po ciemku czy w deszczu więc myślę że osprzęt aż tak się nie przyda, stąd wybór padł na crossa.

Nie mam zbyt dużych wymagań, nie chciałabym tylko kupić czegoś co się zaraz rozleci.

Mam 178cm wzrostu, 80cm noga.

Póki co trafiłam na Krossa, np. Evado 1.0, 19'', rozmiar DL - 1399zl.

Czy opłaca mi się inwestować w coś lepszego biorąc pod uwagę stan początkujący i ilość jeżdżenia?

Napisano

Myślę że ciekawym rozwiązaniem dla Ciebie będzie Kands Maestro. Dostępny w internecie ale sprawdzony i mający bardzo dobre opinie rower.

Jest w wersji damskiej i męskiej, Zależy jaka rama Cię interesuje.

Napisano

Dzięki za sugestie!

Myślę że zdecyduję się na Kands Maestro - jest tani a poczytałam że ma dobre opinie. Tak jak pisałam, nie mam zbyt dużych wymagań więc myślę że jako pierwszy rower wystarczy w zupełności :) Nie wiem jeszcze czy lepsza będzie wersja damska czy męska. W spódnicy jeździć nie zamierzam a jakoś nigdy nie miałam problemu z wchodzeniem na męskie modele. Jest jakakolwiek różnica w jeździe?

Napisano

Nie wiem jeszcze czy lepsza będzie wersja damska czy męska. W spódnicy jeździć nie zamierzam a jakoś nigdy nie miałam problemu z wchodzeniem na męskie modele. Jest jakakolwiek różnica w jeździe?

Mojej małżonce lepiej się jeździ i bardziej podoba rama męska:) Myślę że na obu dasz radę.

Pytasz o siodełko. Jak będziesz czuła duży dyskomfort to zawsze możesz dokupić damskie. Porównując Twój zakładany budżet i cenę poleconego przeze mnie Kandsa uwierz mi że zostanie na bardzo dobre siodełko:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...